Nu op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Chr. Regionaal Koor 'New Voices' & 'Oriolus' Grote Koning, Vredevorst
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Chr. Regionaal Koor 'New Voices' & 'Oriolus' Grote Koning, Vredevorst
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Chr. Regionaal Koor 'New Voices' & 'Oriolus' Grote Koning, Vredevorst
Luister

David de Vos vertelt evangelie op 'ramvol veld' in Pakistan

daviddevospakistanmaandag 24 september 2018 16:55

Evangelist David de Vos is op dit moment in Pakistan voor enkele grote evangelisatiebijeenkomsten. Bewaakt door soldaten leidde hij afgelopen woensdagavond een gebedsavond. "Het veld stond ramvol, ik denk dat er dertigduizend mensen waren. Ik mocht het evangelie vertellen en een uitnodiging doen om de Here Jezus te leren kennen", vertelt David vrijdag bij Groot Nieuws Radio.

Open deur

"Ik ben altijd heel gevoelig voor de leiding van Gods Geest en open deuren die hij geeft", zegt David op Groot Nieuws Radio. "Dit kwam zomaar out of the blue op mijn pad, achteraf gezien natuurlijk helemaal niet. Er ging een deur open naar een kerk hier in Lahore, waar wekelijks 30.000 mensen bij elkaar komen."

"Vanuit die kerk is een televisiekanaal dat miljoenen huishoudens bereikt in Pakistan. En de man die dat doet, de voorganger, heeft zoveel gunst bij het volk, niet alleen bij christenen maar ook bij moslims, dat ze met duizenden naar zijn samenkomsten komen. Voor mij was het de perfecte link om een evangelisatiecampagne mee te organiseren."

Hongerig naar God

Tegelijkertijd wil David de Vos ook een andere kant laten zien van Pakistan, het land dat op nummer 5 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors staat. "Ik zie hoeveel mensen er hongerig zijn naar God, hoe liefdevol de mensen zijn. En dat terwijl we rondrijden met soldaten om ons heen die ons beschermen. Ik voel me veilig en geliefd, precies op de plek waar de hemel me wil hebben."

Pakistan heeft nu misschien een beeld van een gevaarlijk land voor christenen, maar volgens David de Vos is er ook nog een ander verhaal te vertellen. Er zou ook veel vrijheid zijn voor christenen om hun geloof te belijden. "Niet dat vervolging er niet meer is, want die verhalen horen we ook, maar er is ook nog een ander verhaal. Ik ben blij dat ik als een van de eerste Nederlanders dit mag laten zien in Nederland: kijk wat er hier in Pakistan gebeurt."

Het hele gesprek kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina David de Vos

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari