Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Matt Maher Your Love Defends Me (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Matt Maher Your Love Defends Me (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Matt Maher Your Love Defends Me (Acoustic)
Luister

"Kerk Congo speelt grote rol in ebola-voorlichting"

gerdabuddingwoensdag 26 september 2018 08:30

De uitbraak van ebola in het oosten van de Democratische Republiek Congo heeft inmiddels aan honderd mensen het leven gekost. En nu is er ook de angst dat de ziekte overslaat naar buurland Oeganda. Gerda Budding werkt samen met haar man in Congo namens Wycliffe Bijbelvertalers. "De kerk speelt een grote rol in de voorlichting rond ebola", vertelt ze bij Groot Nieuws Radio.

"Bij de ingang van de kerk staat een kraantje met chloorwater waar je je handen kunt wassen", vertelt Gerda. "De kerk heeft hier een paar weken geleden tijdens een kerkdienst voorlichtigsmateriaal getoond. Er is uitgelegd wat ebola is, hoe je het kunt herkennen, hoe je het kunt voorkomen en wat je moet doen als je denkt dat je het hebt. Ook gaan er teams vanuit de kerk naar het ebolagebied toe om daar personeel te trainen, voorlichting te geven en praktische dingen te doen. Zo bouwen ze bijvoorbeeld een oven waar besmette kleding in verbrand kan worden."

Groeten

Voor Wycliffe Bijbelvertalers wonen en werken Gerda en Gerben Budding in de stad Bunia in Congo. "Op dit moment is er geen ebola in Bunia, we merken er niet heel veel van. Het is wel het gesprek van de dag. Bij toegangswegen en bij luchthavens wordt je temperatuur opgemeten. En mensen zijn in het algemeen veel voorzichtiger met elkaar groeten", vertelt Gerda. Zelf merkt het zelf doordat reizen naar ebolagebieden lastiger is geworden.

Gods woord

Gerda en Gerben helpen kerken om de Bijbel beschikbaar te maken in hun lokale talen. "In Congo worden meer dan 200 lokale talen gesproken. Verder heb je nog een officiele taal en een aantal nationale talen, maar er zijn grote groepen mensen die alleen een lokale taal spreken. Het is belangrijk dat ze ook Gods woord kunnen horen in een taal die ze echt begrijpen."

Het hele gesprek met Gerda Budding kun je hier terugluisteren.

Beeld: Wycliffe Bijbelvertalers

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari