Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Hillsong None But Jesus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Hillsong None But Jesus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Hillsong None But Jesus
Luister

Waarom kiest de EO-Jongerendag voor Ahoy?

nb_eojongerendagdonderdag 27 september 2018 16:55

De 45e editie van de EO-Jongerendag wordt gehouden in het Rotterdamse Ahoy. Volgens Maarten Vermeulen van het EO-jongerenplatform BEAM is daar bewust voor gekozen. "De EO-Jongerendag blijft de plek waar we met jongeren Jezus willen zoeken. Elk jaar komen er twintigduizend bezoekers naar de dag, en we blijven in een behoefte voorzien."

"Ahoy is een evenementenhal en geen stadion, de sfeer is wat persoonlijker. Dat past in de trend die we zien binnen christelijk Nederland, het is kleinschaliger en intiemer. Tegelijkertijd hebben we minder bezoekers gekregen, dus bij elkaar opgeteld was het beter om het GelreDome achter ons te laten en op zoek te gaan naar een andere locatie."

Behoefte

Maarten Vermeulen benadrukt dat het dan wel iets intiemer wordt in Ahoy, maar dat het nog steeds een massaal evenement is. "En dat willen we ook zo houden. Elk jaar komen er 20.000 jongeren naar de dag. En we blijven in een behoefte voorzien." 

Ontmoeting

Het thema is nog niet bekend voor aankomende editie van de EO-Jongerendag. "We zijn nog hard aan het nadenken, maar zoals altijd staat ontmoeting centraal. Gecombineerd met de boodschap dat we met elkaar voor Jezus gaan. De Jongerendag is een feestje met veel mooie concerten, die ingrediënten veranderen niet. En zoals altijd wordt het feest van het jaar."

Je kunt hier het hele gesprek met Maarten Vermeulen terugluisteren

Beeld: EO-Jongerendag

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari