Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Opwekking Band 764 Zegekroon
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Opwekking Band 764 Zegekroon
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Opwekking Band 764 Zegekroon
Luister

Theoloog en 16-jarige dochter schrijven boek

vaderdochterheiligegeestvrijdag 28 september 2018 11:52

Een boek schrijven op je zestiende: niet veel mensen kunnen dat zeggen. Maar Lisanne Bosman wel. Zij schreef samen met haar vader Frank Bosman het boek "Vader, Dochter en Heilige Geest". Het werd een helder en eerlijk boek over geloofsgesprekken tussen een kind en een ouder. Lisanne: "Dit boek is voor mensen van mijn eigen leeftijd, die vragen hebben over het geloof."

Lisanne: "Toen ik opgroeide had ik veel vragen over het geloof. Maar mijn vader beantwoordde die altijd. Op vakantie zaten we rustig twee uur in de kerk te praten over het geloof. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik te weten kwam. En op een gegeven moment kwamen we op het idee om te schrijven over hoe de gesprekken tussen een theoloog en een dochter zijn." 

Chats

"Het begon eigenlijk met veel mails naar elkaar sturen waar we het over gingen hebben. Ook in de auto zat hij eerst op de laptop en gaf hij hem vervolgens aan mij door. Het is eigenlijk een soort chat. We hebben het boek geschreven voor mensen van mijn leeftijd, die vragen hebben over het geloof of die nieuwsgierig zijn." 

Helder en eerlijk

Volgens Lisanne is het boek niet subtiel, maar vooral helder en eerlijk. "Soms was dat best wel moeilijk, want het is als kind toch lastig om tegen je ouders in te gaan. Maar ik kon alles zeggen wat ik wilde. En dat viel uiteindelijk dan heel erg mee, omdat hij ook open is. Het is wel belangrijk om open te staan voor andere meningen."  

Je kunt het hele gesprek met Lisanne Bosman hier terugluisteren

Bron foto: frankgbosman.wordpress.com

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari