Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Hillsong None But Jesus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Hillsong None But Jesus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Hillsong None But Jesus
Luister

Joke Buis geeft weer glans aan oude liederen

jokebuislivemaandag 01 oktober 2018 14:55

In Backstage hoorde je maandag nieuwe muziek van Joke Buis. Eind oktober verschijnt haar album 'Joke Buis Live' die is opgenomen tijdens de tour van juni dit jaar. "Ik heb niet alleen maar een liefde voor Johannes de Heer-liederen, maar dat gaat breder", vertelt Joke bij Groot Nieuws Radio. "Er zijn zoveel mooie liederen. Als je die op een andere manier brengt, gaan ze weer ineens glans krijgen."

Vergeten

Op Joke's nieuwe album staan gezangen en klassiekers uit de Opwekkingsbundel die opnieuw gearrangeerd zijn door haar man Rob Buis. "Ik dacht: het zou jammer zijn als die liederen verloren gaan en steeds minder gezongen worden. Ook sommige liedjes uit de Opwekkingsbundel zijn al vergeten. Of mensen kennen het niet meer. Dat vind ik jammer. (...) Er wordt nu heel veel mooie muziek gemaakt, maar er ligt ook zoveel moois al achter ons. Laten we vooral dat niet vergeten."

Opfrissen

"Een hoop liedjes verdienen het om opgefrist en opnieuw gepresenteerd te worden", vindt Joke. "Soms is het nodig om een lied op te frissen om het op een andere manier te kunnen horen. Een voorbeeld is wat ik heb gedaan met 'Lichtstad met uw paarlen poorten'. Mensen kennen dat van een uitbundige en volle zang. Maar als je dat op een andere manier gaat zingen, ga je anders naar zo'n lied luisteren. Dan vallen er ineens woorden op."

Het hele gesprek met Joke Buis kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Joke Buis

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari