Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Don Moen It's The Most Wonderful Time Of The Year
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Don Moen It's The Most Wonderful Time Of The Year
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Don Moen It's The Most Wonderful Time Of The Year
Luister

"Heb oog voor armoede in eigen gemeente"

kerkvrijdag 12 oktober 2018 08:30

Komende zondag is het Micha Zondag, waarbij veel kerken stil staan bij armoede. Hans Alblas is projectleider van de Micha Zondag en jaarlijks vragen ze aandacht aan duurzaamheid, zorg voor de schepping of de armoedeproblematiek. "In de Bijbel wordt gewaarschuwd tegen de gevaren van rijkdom. Het is belangrijk om niet verslappen in onze vrijgevigheid."

"We moeten oog hebben voor de mensen in onze eigen gemeenschap. Armoede is een probleem van de hele samenleving, en het is iets wat we in heel Nederland zien. Steeds meer mensen vallen buiten de boot in onze maatschappij, velen hebben het financieel moeilijk. Het schrijnende van de verborgen armoede is dat veel mensen niet mee kunnen doen. Ouders hebben geen geld voor een schoolreisje of kunnen het openbaar vervoer niet betalen. Je wordt dan enorm beperkt in je mogelijkheden om iets te ondernemen." 

Gelijke kansen

Volgens Hans Albas moeten we meer oog hebben voor mensen die dagelijks worstelen met hun financiele situatie. "Er hoeft niemand in armoede te zitten, als we de samenleving maar inrichten zoals God dat zou willen zien. Op het moment dat alles wat we hebben gelijk wordt verdeeld zullen er gelijke kansen voor iedereen zijn."  

Concrete handvatten

Zo'n duizend kerken doen mee met Micha Zondag. "Er zijn concrete handvatten die we aanbieden. Zo zit in het pakket onder andere preekschetsen, liedsuggesties en jeugdmaterialen. Het is ontzettend belangrijk om oog te hebben voor wat er zich in je eigen buurt of kerk afspeelt. En het is belangrijk om daar elke keer weer aandacht aan te geven en het dichter naar ons toe te trekken."

Je kunt hier het hele gesprek met Hans Alblas terugluisteren:

Bron foto: Unsplash 

« Terug

Deel via

Archief > 2018 > oktober