Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Te weinig zicht op mensenhandel in Nederland

ijmvrijdag 19 oktober 2018 12:34

Nationaal Rapporteur Mensenhandel Herman Bolhaar concludeert op basis van de nieuwste cijfers dat er 6000 mensen in Nederland als slaaf worden uitgebuit. Volgens Henk Jan Kamsteeg van International Justice Mission is dat slechts het topje van de ijsberg. "Het baart me zorgen dat er zo weinig meldingen worden gedaan. Want waar zitten de slachtoffers en hoe bereik je ze? Dat blijft een groot probleem."

"Ik denk soms: we willen het niet zien. De mensenhandel bevindt zich onder de oppervlakte, maar het is er wel. De vrouwen op de Amsterdamse wallen zijn ook slachtoffer van mensenhandel en daar praten we liever niet over. Het lijkt wel langs ons heen te gaan. Dus als je signalen opvangt van mensen die worden uitgebuit moet je natuurlijk gelijk naar de politie gaan." 

Eerste stap 

International Justice Mission gaat van start met een nieuwe campagne: Ik Bevrijd Alle Slaven. Afgekort BAS. "We willen dat mensen hun levenshouding veranderen, dat ze echt kijken naar wat is eerlijk en wat niet. Zoals bij de aankoop van een telefoon of kleding. Het hoeft niet gelijk honderd procent goed te zijn, maar het is een hartenkreet. Dit is echt wat er dagelijks in ons eigen land gebeurd en we kunnen het niet langer tollereren. En laat de BAS-campagne een eerste stap zijn tegen slavernij." 

Je kunt hier het hele gesprek met Henk Jan Kamsteeg terugluisteren

Bron foto: International Justice Mission 

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari