Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Mike Lee Reckless Love
Luister

Volle zaal bij voorstelling ontslagen Driestar-docent

arjanvanessenmaandag 05 november 2018 08:30

Groningen, Leeuwarden, Kampen, Arnhem en Dordrecht. De theatervoorstelling van de ontslagen Driestar-docent gaat binnenkort het hele land door. Zaterdagavond was de eerste voorstelling van Arjan van Essen, die hiervoor zijn baan bij de reformatorische school moest opgeven. "Het was zeker de moeite waard", vertelt hij maandag bij Groot Nieuws Radio. "Zeker als ik zie wat er in beweging is gekomen."

De voorstelling heet Kop Of Munt en vertelt het verhaal van Arjan zelf die 25 jaar lang gokverslaafd was, maar tegelijkertijd ook vader, docent en SGP-voorzitter. Hij krijgt veel reacties van mensen die zich in zijn verhaal herkennen of zelf kwetsbaar durven te zijn. "Door mijn verhaal is het misschien voor de ander makkelijker om met zijn of haar verhaal te komen", aldus Arjan van Essen.

Leerlingen

De première-voorstelling was binnen drie dagen uitverkocht, al voelde het wel dubbel voor Arjan. "Ik ben hier niet aan begonnen met de gedachte dat het mijn baan zou kosten." De zaal zat vol met mensen die dicht bij Arjan staan. Ook docenten en collega's van de Driestar waren aanwezig. Veel leerlingen hebben zich aangemeld voor de tweede voorstelling in december, die ook helemaal is uitverkocht. "Er komt een hele klas kijken waar ik vroeger les aan heb gegegeven."

Oneens

Met het Driestar College zijn inmiddels afspraken gemaakt over de uitdiensttreding, veel wil Arjan er niet over kwijt. "We hebben samen geconcludeerd dat we het eens zijn over het feit dat we het oneens zijn." Hij laat het hierbij zitten. "Het is voor mij geen optie om daarin verder te gaan. Het is ook mijn keuze om te zeggen: misschien is dit een moment in mijn leven om hier een punt achter te zetten."

Het hele gesprek met Arjan van Essen kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebookpagina Arjan van Essen

« Terug

Deel via