Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Opwekking Band 764 Zegekroon
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Opwekking Band 764 Zegekroon
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Opwekking Band 764 Zegekroon
Luister

Asia Bibi is vrij, maar waar is ze?

asiabibidonderdag 08 november 2018 08:30

De Pakistaanse overheid is duidelijk over de vrijlating van de christin Asia Bibi: dat is gebeurd. Maar waar ze momenteel verblijft, is nog steeds niet bekend. Jan Dirk Van Nifterik, directeur van Stichting Hulp Vervolgde Christenen weet nog altijd niet wat er na haar vrijlating is gebeurd. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken blijft ook stil over de zaak.

Van Nifterik zei donderdag in De Nieuwe Morgen: “De opdracht om haar vrij te laten is uitgevoerd door de gevangenis. Wat er daarna precies is gebeurd, is onduidelijk. Er circuleren verschillende berichten over wat er na haar vrijlating is gebeurd en wij kunnen geen van die berichten verifiëren. Advocaat Malook krijgt tegengestelde berichten.” De advocaat van Bibi die in Nederland is, is afhankelijk van Pakistaanse bronnen. De veiligheidsdienst is verantwoordelijk voor de veiligheid van Bibi en deelt geen nieuws over haar.

Van Nifterik draagt op dit moment zorg voor de opvang van de Pakistaanse advocaat. Hij roept mensen op om Stichting Hulp Vervolgde Christenen te steunen om deze hulp mogelijk te houden. Ook roept hij op om te blijven bidden voor Asia Bibi die als ongeschoolde vrouw in het buitenland een nieuw leven zal moeten opbouwen. Daarnaast bidt Van Nifterik voor de moslims die rechters en andere christenen in Pakistan met de dood bedreigen.

Het gesprek met Van Nifterik kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via