Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Elly & Rikkert Trein Naar Amsterdam
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Elly & Rikkert Trein Naar Amsterdam
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Elly & Rikkert Trein Naar Amsterdam
Luister

"De boodschap van vervolgde christenen is inspirerend"

Biddenvrijdag 09 november 2018 09:25

Vandaag organiseert Stichting de Ondergrondse kerk een symposium met een bijzonder thema: Is christenvervolging een kans of een bedreiging? Want juist op plaatsen waar vervolging is, groeit de kerk. Ook in Jemen neemt het geloof in God toe, ondanks honger en geweld. Of is het juist dankzij? Richard Groenenboom van de SDOK was te gast en vertelde hoe hij hier over denkt.

"Wij leven in een maatschappij waar de kerk steeds meer naar de achtergrond wordt gedrukt. Ik kom natuurlijk veel op plaatsen waar vervolging plaatstvindt en dan zie je hoeveel mensen er tot geloof zijn gekomen. Christen zijn staat erg onder druk. De vraag die wij nu stellen is inspirerend en zet mensen aan het denken."  

Uitdaging

"Je ziet bij christenen in vervolgde gebieden dat het meer zwart-wit is. Het is echt een keuze voor God en voor je geloof. Hier in Nederland zitten we meer in de situatie dat je ergens kan tussen blijven hangen waar zwakte een plek vindt in je eigen geloof." Volgens Richard is het belangrijk om na te denken wie Jezus op dit moment voor jou is. "Er is hier geen vervolging, maar als je hier zegt dat je christen bent en dat God alle facetten in jouw leven beheerst, kun je toch als gekkie worden versleten. Durf je dan nog te staan voor wat je geloofd? Dat is een uitdaging, maar geen vervolging." 

Inspirerende boodschap 

"Geloven kan als een stukje verzet ervaren worden. Dat is echt een inspirerende boodschap voor ons. Daar kunnen we van leren. Zijn we vol van de liefde van God en gunnen we dat ook een ander? En laten we ons niet weerhouden? Het is als christen belangrijk dat je niet in het heetst van de strijd afhaakt."  

Je kunt het hele gesprek met Richard Groenenboom hier terugluisteren:

Bron foto: Unsplash 

« Terug

Deel via