Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Hillsong None But Jesus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Hillsong None But Jesus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Hillsong None But Jesus
Luister

Kunnen christelijke principes in de loop der tijd veranderen?

think_unsplmaandag 12 november 2018 07:55

Toneel blijft uit den boze, zo was vorige week te lezen in het RD. Dominee Meeuse nam de stelling in dat normen niet veranderen omdat de tijd veranderd. Maar is dat zo? Kun je als christen tot een hernieuwd inzicht komen over bepaalde onderwerpen? Dominee Arjan Plaisier, oud-scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, reageert bij Groot Nieuws Radio. "Je moet je steeds weer opnieuw afvragen: wat wil God in deze situatie in mijn leven?"

Verbonden

Volgens Plaisier kan dat leiden tot nieuwe inzichten van wat het betekent om als christen te leven. "Dat verandert in de loop van de tijd, je komt voor vragen te staan waar je voorheen nog nooit voor hebt gestaan", vertelt Plaisier maandag bij Groot Nieuws Radio. "Het gaat er om dat je steeds dieper verbonden wordt met Hem en probeert te begrijpen wat zijn wil is voor je leven. Dat is voor mij toch wat anders dan dat ik met een set principes rondloop."

Zondag

Plaisier noemt de zondag als voorbeeld. "Ik hou echt de dag van de Heer in ere, ik vind het belangrijk, de gemeente komt dan samen, het is de dag van Christus. Maar de manier waarop ik die dag verder invulling geef, dat is gewisseld. Dat heeft niets te maken met dat je een principe loslaat, maar je probeert te begrijpen wat de betekenis van deze dag is. Dat kun je in de loop van je leven dieper in gaan zien, hopelijk is dat ook zo. Maar de manier waarop je dat doet, daar kan verandering in optreden."

Het hele gesprek met ds. Arjan Plaisier kun je hier terugluisteren.

Beeld: Unsplash

« Terug

Archief > 2018

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari