Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Whiteheart How Many Times (Seventy Times Seven)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Whiteheart How Many Times (Seventy Times Seven)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Whiteheart How Many Times (Seventy Times Seven)
Luister

"Als je DAB+ in je auto wil, reageer dan snel"

mauritsreijnzaterdag 01 december 2018 00:00

In de auto kun je per 1 januari 2019 niet meer via de middengolffrequentie 1008 AM afstemmen op Groot Nieuws Radio. Je kunt alleen nog digitaal luisteren, bijvoorbeeld via een DAB+ adapter. De garages aangesloten bij de businessclub van Groot Nieuws Radio kunnen je daar verder mee helpen, maar: wees er wel snel bij! "Op dit moment hebben we onze agenda al best wel vol", vertelt Willem-Jan Mazier van Autobedrijf Mazier.

Overstappen

Als je voor het eind van het jaar over wil, meld je dan op tijd aan bij een van de deelnemende garages. Willem-Jan Mazier bouwt op dit moment 2 tot 3 systemen per dag in. "Als je wil overstappen, reageer dan snel, dan gaan we kijken - en met mij de andere businesspartners van Groot Nieuws Radio - om je voor het eind van het jaar over te krijgen", vertelt Mazier.

Extra kastje

Groot Nieuws Radio-presentator Maurits Reijnoudt ging langs bij Willem-Jan Mazier om een DAB+ adapter in te laten bouwen in zijn rode Suzuki Swift uit 1996. "In zo'n auto moet eigenlijk wel DAB+ inbouwen, dat is 'ie nog wel waard", zegt Mazier. "Aan de voorkant van je autoradio zit een aux-ingang dat je kunt kennen van de telefoon. Via dat kanaaltje kan je het DAB+ signaal in je radio krijgen. Daarvoor heb je een extra kastje nodig, de Pure Highway 200." Ook in nieuwe auto's kun je prima een DAB+ adapter (laten) inbouwen, bijvoorbeeld in een Volvo V40, verzekert Mazier ons.

Hot item

"DAB+ is op dit moment een hot item voor ons", vertelt Willem-Jan Mazier. Wil je ook overstappen op digitale radio in de auto? Klik hier voor meer informatie!

Luister hier de reportage van Maurits:

« Terug

Deel via