Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Michael O'Brien Sing Praise
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael O'Brien Sing Praise
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael O'Brien Sing Praise
Luister

Trinity van start met kerststallen tour

kerstallen tour trinityvrijdag 07 december 2018 10:43

Trinity gaat bijna van start met hun kerststallen tour. Een manegebak wordt omgetoverd tot kerststal en er is veel sfeer door vuurtjes, banjospelers en lichtjes. En er is natuurlijk nieuwe muziek, kerstmuziek! Ze zingen die nummers in het Nederlands. Niek en Elbert Smelt: "Als je in je eigen taal zingt breng je mensen dichterbij elkaar. We hebben soms te weinig oog gehad voor onze eigen cultuur."

"Het is als een droom deze kerststallen tour. Het wordt heel sfeervol en heel erg Kerst. We wilden het eerst in een echte stal doen, maar die staan natuurlijk allemaal vol met vee in de winter. Daarom hebben we voor een manegebak gekozen, een soort platteland sporthal. Wij willen die verbinding tussen God en mensen maken. Kerst is een feest waar je dat voelt. Als je daar goede muziek tegenaan gooit, een mooie boodschap en een goede sfeer: dat is geweldig." 

Community

"Vorig jaar hadden we al het idee van: volgens mij hebben we iets tofs in handen. Het voelde als Trinity DNA. Als onze taak. We willen met onze kerstliedjes mensen nog dichterbij elkaar zien te brengen. Het is Nederlandse kerstmuziek, maar past wel heel goed bij Trinity. Die verbinding streven we na, want dat is waar Trinity voor staat. Een community waar God, de Vader en de Zoon centraal staat." 

Nieuw nummer

De band speelt in Woerden, Bennekom, Zwolle, Putten en Dordrecht, waar ze ook hun allernieuwste nummer zullen spelen. "De nummers hebben veel inhoud, maar we willen er tegelijkertijd een mooi feest van maken. En omdat het in het Nederlands is komt het ook dichtbij. Wij kunnen niet wachten." 

Je kunt hier het hele gesprek met Trinity terugluisteren:

Bron foto: Facebookpagina Trinity 

« Terug

Deel via