Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Andy Pratt Let Me See Your Face
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Andy Pratt Let Me See Your Face
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Andy Pratt Let Me See Your Face
Luister

Details in de Bijbel zichtbaar door concordante vertaling

bijbel_unsplashvrijdag 11 januari 2019 09:23

Het is het jaar van de concordante vertaling. En dit jaar verschijnt de vertaling van het Nieuwe Testament. Er is een website opgericht en een app ontwikkelt zodat iedereen de mogelijkheid heeft om de zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke grondtekst te blijven. Thijs Amersfoort is de bedenker van dit nieuwe platform. "Je moet sommige verzen wel twee keer lezen om de finesses er uit te halen, maar tegelijkertijd ga je een laag dieper de Bijbel in."

"Ik denk dat het helpt als je het enthousiasme hebt en de drive om daar mee aan de slag te gaan. Je gaat dieper het woord in. Je kunt de vertaling vergelijken met de Nieuwe Bijbelvertaling . De concordante vertaling heeft niet als hoogste doel de leesbaarheid, maar zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke tekst blijven." 

Onderzoeken

Volgens Thijs wordt deze vertaling ook wel een studievertaling genoemd. "Het is moeilijker, je moet een tekst soms wel twee keer lezen. Maar je ontdekt ook bepaalde details en de lijnen in de Bijbel die je nog niet eerder zag zijn door deze vertaling opeens zichtbaar geworden. De vertaling is voor iedereen die interesse heeft in wat er echt staat geschreven. Dat is niet beperkt tot een bepaalde groep gelovigen, het is juist voor iedereen die zelf wil onderzoeken wat er staat geschreven." 

Nieuwe Testament

Thijs hoopt dit jaar de vertaling van het Nieuwe Testament af te krijgen. "Er zijn momenteel al een aantal brieven van Paulus beschikbaar. Bij de vertaling komen we allemaal tot nieuwe inzichten, en daar is toch waar het voor mij allemaal om draait." 

Bekijk hier de website van de concordante vertaling. 

Je kunt het hele gesprek met Thijs Amersfoort hier terugluisteren: 

Bron foto: Unsplash 

« Terug

Deel via