Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Matthijn Buwalda Verwondering
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Matthijn Buwalda Verwondering
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Matthijn Buwalda Verwondering
Luister

Drive-in kerkdienst door vogelgriep

mozaiekdriveinvrijdag 21 november 2014 19:12

De evangelische kerk Mozaiek 0318 moet zondagmorgen voor de kerkdienst uitwijken naar een parkeerterrein en een studio vanwege de vogelgriep. Het enige haalbare alternatief op korte termijn was een 'Drive-in Dienst' met kerkgangers op een parkeerterrein en voorganger Kees Kraayenoord en muzikale begeleiding vanuit de studio van Groot Nieuws Radio.

In de Veenendaalhal waar normaal gesproken 1000 kerkgangers samenkomen zit nu een pluimveetentoonstelling met 1000 kippen, die niet vervoerd mogen worden vanwege de vogelgriep.

De kerk heeft tevergeefs geprobeerd om elders onderdak te vinden. Om de dienst niet af te blazen is er als 'noodoplossing' gekozen voor een 'Drive-in Dienst'. Voorganger Kees Kraayenoord: "Omdat iedereen zondag wel gewoon voor de deur zal staan, ontstond het idee om op het parkeerterrein de eerste Drive In Kerkdienst van Nederland te houden."

De dienst krijgt een speciaal karakter. Kraayenoord: "In samenspraak met Groot Nieuws Radio wordt het een dienst waarin we uiteraard stil staan bij de vogelgriep en bidden voor de getroffen boeren".

Luister zondagochtend onderweg, thuis of op het parkeerterrein van de Veenendalhal naar Groot Nieuws Radio via 1008AM of grootnieuwsradio.nl. De rechtstreekse uitzending begint om 10:00 uur; de dienst start om 10:30 uur.  

« Terug

Deel via

Archief > 2014 > november