Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 19:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Elevation Worship There Is A Cloud (Acoustic)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

Elevation Worship There Is A Cloud (Acoustic)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Elevation Worship There Is A Cloud (Acoustic)
Luister

Ontwikkelingen bij Groot Nieuws Radio

juich actieweekmaandag 29 juni 2015 18:02

Groot Nieuws Radio is financieel gezond. Dat geeft ruimte om toekomstplannen te maken en om in vertrouwen verder te bouwen aan hét christelijke radiostation van Nederland. Een gunstige uitspraak van de Belastingdienst schept ruimte voor nodige investeringen in AM en DAB+.

Financiën na de actieweek

In de actieweek van maart dit jaar brachten luisteraars en bedrijven het bedrag van ruim 1,2 miljoen euro bij elkaar om het radiostation in de lucht te houden. Van dat bedrag zijn alle oude schuldeisers afbetaald. Bij het team van Groot Nieuws Radio overheerst de dankbaarheid voor dit wonder.

Vorige week kwam daar nog meer mooi nieuws bij. Zoals in de actieweek gecommuniceerd is, was nog onduidelijk hoeveel we de fiscus moesten betalen in een geschil rondom ingewikkelde BTW-regels. Er is een regeling met de Belastingdienst getroffen dat we slechts één ton hoeven te betalen. Deze uitkomst geeft ruimte voor nodige investeringen in de AM-zender en DAB+.

Verantwoording actieweek

Opgebracht: € 1.263.414

Post

Bedrag

Crediteuren 2013/2014

€ 600.000

Aflossen leningen

€ 300.000

Extra naheffing belastingdienst

€ 0

Reservering toekomstige investeringen 

€ 363.000

Totaal

€ 1.263.000

De toekomstige investeringen bestaan onder andere uit hogere kosten voor de AM-zender, dubbele lasten i.v.m. start uitzenden via DAB+ en geplande investeringen in apparatuur en huisvesting.

Middengolf

De Nederlandse Publiek Omroep (NPO) stopt in september met uitzendingen via de AM, waardoor onder andere NPO Radio 5 niet meer via de traditionele manier te beluisteren is. Groot Nieuws Radio wordt daarmee één van de weinige partijen die nog gebruik maakt van de AM.

Dat betekent dat er geïnvesteerd moet worden om te blijven uitzenden via 1008 AM. Groot Nieuws Radio heeft de intentie om in ieder geval tot 2017 via de middengolf te blijven uitzenden, om de luisteraars de tijd te geven om om te schakelen naar DAB+.

Of Groot Nieuws Radio daadwerkelijk blijft uitzenden via de middengolf, hangt af van enkele partijen die uitzoeken of het technisch mogelijk is om AM-uitzendingen aan te blijven bieden. Vanuit Groot Nieuws Radio is er alles aan gedaan om dit mogelijk te maken. 

DAB+

Per 1 september 2015 start Groot Nieuws Radio met het uitzenden via DAB+. Je kan dan buitenhuis in grote delen van Nederland in goede geluidskwaliteit luisteren naar Groot Nieuws Radio.

Bestuur Groot Nieuws Radio

Het bestuur telt momenteel twee leden: Ron de Rover en André Verhoeff. Koos Timmer is afgetreden als bestuurslid, omdat hij nu de rol van interim-directeur heeft. John Kruiswijk heeft in verband met privé-omstandigheden zijn bestuursfunctie neergelegd. Op korte termijn hoopt het bestuur uit te breiden.

Wat heeft de organisatie geleerd van de afgelopen periode?

Een terecht vraag. We hebben allereerst geleerd in afhankelijkheid van God ons werk te doen. Verder worden er bij Groot Nieuws Radio geen structurele uitgaven meer gedaan zonder dat daar structurele inkomsten tegenover staan. We voelen als organisatie een sterke band met de achterban.

Welke plannen heeft Groot Nieuws Radio voor de toekomst?

We hebben fors moeten snijden in onze programmering zowel in de avond als in het weekend. We hopen de komende jaren structurele inkomsten te genereren zodat het mogelijk is deze uren weer te vullen met gepresenteerde programma's. Ook wordt gewerkt aan profielen voor nieuwe bestuursleden en voor een nieuwe directeur. Samen schrijven we een beleidsplan voor 2015-2017. Wanneer dit gereed is, zullen we dat op onze website publiceren.


Gebed

We zijn blij en dankbaar dat we dit nieuws met je kunnen delen. Daarnaast zijn er ook uitdagingen voor de komende periode. Wil je met ons meedoen en God danken voor dit goede nieuws en tegelijkertijd bidden voor de komende periode?

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari