Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Laura Story You Gave Your Life
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Laura Story You Gave Your Life
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Laura Story You Gave Your Life
Luister

Groot Nieuws Radio op DAB+ in grote delen van Nederland

GNR-Studio-18zondag 01 november 2015 21:00

Groot Nieuws Radio is sinds zondag 1 november in meer delen van Nederland te beluisteren via DAB+. Luisteraars uit Friesland, Noord-Brabant, Limburg en Zeeland kunnen nu met een DAB+-radio luisteren naar het christelijke radiostation.

Het grote voordeel van DAB+ is dat je in betere kwaliteit kunt luisteren naar Groot Nieuws Radio. Waar de middengolf last heeft van ruis, is dat bij DAB+ verleden tijd. Het signaal van DAB+ is gratis uit de lucht te halen met een geschikte radio.

Dat maakt het interessant voor luisteraars onderweg die willen luisteren naar Groot Nieuws Radio in goede kwaliteit. In sommige gevallen kun je ook binnenshuis luisteren via DAB+, al is de dekking gericht op gebruik buitenshuis.

Restcapaciteit

Groot Nieuws Radio zond al uit in het noordoosten van Nederland, in het allotment 6B. Bij de verdeling van de restcapaciteit in de andere regio's, heeft Groot Nieuws Radio ook vergunningen gekregen om uit te zenden in de allotments 7A (Noord-Brabant en Limburg), 9D-Z (Zeeland) en 9D-N (kop van Noord-Holland, waddeneilanden en Friesland).

Alleen in de randstad is het bereik van Groot Nieuws Radio op DAB+ nog niet optimaal. Door afspraken met Mobiele TV Nederland (MTVNL) is Groot Nieuws Radio wel te ontvangen in de regio Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari