Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Casting Crowns In The Hands Of The Potter
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Casting Crowns In The Hands Of The Potter
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Casting Crowns In The Hands Of The Potter
Luister

Weekoverzicht Groot Nieuws Radio #week50

week50vrijdag 11 december 2015 12:19

Gesprek gemist deze week? Je vindt hier de beste gesprekken van afgelopen week terug. Deze week opende paus Franciscus het heilig jaar van barmhartigheid. Ook begon het joodse feest Chanoeka.

En in Sandwich werden woensdag de winnaars bekend gemaakt van de eerste Groot Nieuws Radio kleurwedstrijd!

Maandag

Rogier Pelgrim brengt kerstsingle uit

Pakjesavond is voorbij, dat betekent dat je komende weken weer kunt genieten van kerstmuziek op Groot Nieuws Radio. In Backstage vertelde singersongwriter Rogier Pelgrim hoe hij kerst viert. Ook vertelde Rogier over zijn nieuwe kerstsingle 'Welcome Here'.

Het is een lied met veel kerstsfeer: belletjes, een koor en een refrein die je makkelijk meezingt. 'Welcome Here' gaat over het dubbele gevoel dat Rogier heeft bij de feestdagen.


Resultaat vriendenweek

Je kon er niet omheen: het was in week 48 vriendenweek op Groot Nieuws Radio! Veel luisteraars hebben zich aangemeld als vriend of hun maandelijkse donatie verhoogd. Maandagochtend kon hoofdredacteur Wilfred Hardeman bekendmaken dat er in totaal 439 nieuwe vrienden en verhoging van donaties zijn!


Dinsdag

Paus opent 'heilig jaar van barmhartigheid'

Paus Franciscus heeft dinsdag de deur van de Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan geopend. Dat gebeurt niet vaak, de laatste keer was vijftien jaar geleden. Het openen ervan betekent dan ook iets bijzonders: de start van het heilig jaar van barmhartigheid. Wat is de betekenis van het heilig jaar? En hoe ziet het eruit?

Marien sprak in De Dag Van Vandaag met Vaticaanwatcher Hendro Munsterman van het Nederlands Dagblad.


Woensdag

Kandelaren uit het zicht tijdens Chanoeka

Afgelopen maandag is Chanoeka begonnen. Het joodse feest wordt ook wel het feest van de lichtjes genoemd. De kandelaar waar elke dag een kaars bij aangestoken wordt, speelt een belangrijke rol om het licht aan de wereld te laten zien. Maar steeds meer joden vinden het moeilijk om dit licht in het zicht neer te zetten. Ze zetten de kandelaar liever niet meer in het raam. De reden is dat ze zich bedreigd voelen.

Hanno Janse sprak in De Nieuwe Morgen met opperrabbijn Binyomin Jacobs.


De winnaars van de kleurwedstrijd

In de vriendenweek gingen we van start met de Groot Nieuws Radio kleurwedstrijd! Tot afgelopen maandagochtend kon je de 'kleurplaat voor volwassenen' van Wilma Veen inkleuren en opsturen. Woensdagmiddag maakte de jury, bestaande uit Wilma Veen en cartoonist Arjen Niezen, de winnaars bekend in Sandwich.

De winnaar van het fairtrade woonpakket is Gerdien Baan. Bekijk hier de creaties van de winnaars.


Rapport over Teeven-deal gepresenteerd

Donderdag is het langverwachte rapport van de commissie-Oosting naar de omstreden Teeven-deal gepresenteerd. Het gaat over een deal die Fred Teeven, destijds minister van Justitie, sloot met drugscrimineel Cees H. Vorig jaar werd er meer bekend over deze deal in Nieuwsuur. Toen bleek dat er veel meer geld mee gemoeid was dan gezegd.

Maar wisten er nog meer mensen van deze deal? En gaan er ook nu weer koppen rollen? Marien besprak deze vragen in De Dag Van Vandaag met politiek verslaggever Gerard Beverdam


Donderdag

"Zending begint aan de voeten van Jezus"

De missionaire organisatie IZB viert donderdagavond haar 80-jarige jubileum. De organisatie staat voor een grote uitdaging. Nog nooit klopten er zoveel gemeenten aan met de vraag hoe ze om moeten gaan met de leegloop van de kerk. Daarom gaat de IZB een nieuwe koers varen. "Missionair bezig zijn is niet te organiseren, maar begint aan de voeten van Jezus."

In Sandwich sprak Nando Kok met operationeel directeur Jurjen de Groot van de IZB.


Catechismus voor op de koelkast in de maak

Naar aanleiding van een congres over de Heidelbergse Catechismus drie jaar geleden is een werkgroep aan de slag gegaan met een nieuwe catechismus. Het wordt een versie voor op de koelkast en de eerste vragen en antwoorden zijn nu klaar. Theo Pleizier is predikant van de hervormde gemeente in Dirksland, hij maakt deel uit van de werkgroep.

Aan hem vraagt Lukas Kramer hoe de nieuwe catechismus er precies uit gaat zien. De catechismus wordt in 2017, het jaar van de herdenking van de Reformatie, uitgebracht.


Vrijdag

Klimaattop Parijs met een dag verlengd

Twee weken lang is er in Parijs op hoog niveau onderhandeld over een klimaatakkoord. De top wordt wereldwijd met grote interesse gevolgd, er doen 195 landen aan mee. Vrijdag verstrijkt de officiële deadline, maar de top is met 1 dag verlengd.

De verantwoordelijke milieuministers moeten laten weten of ze harde politieke keuzes gaan maken om klimaatverandering tegen te gaan.

Carla Dik-Faber is Tweede Kamerlid van de ChristenUnie. Ze is deze week met een Nederlandse delegatie bij de klimaattop aanwezig. Met haar bespreekt Hanno Janse het concept-akkoord wat er al ligt.

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari