Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Irma Dee Liefde Voor Altijd
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Irma Dee Liefde Voor Altijd
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Irma Dee Liefde Voor Altijd
Luister

Dit zijn de 5 hoogste nieuwe binnenkomers

nolongerslavesdonderdag 31 december 2015 15:27

In totaal heeft de Top 1008 dit jaar 228 nieuwe binnenkomers. Dit zijn de vijf nieuwe liederen waar dit jaar het meest op gestemd is door de luisteraars van Groot Nieuws Radio: 'No Longer Slaves' (Bethel Music), 'De Hemel Dichterbij' (Ralph van Manen), 'I Am Not Alone' (Kari Jobe), 'Lied van Hoop' (Ronald Koops), 'This Is Living' (Hillsong Young & Free).

#27 Bethel Music - No Longer Slaves

Het lied dat niet in de voorkeuzelijst stond, maar waar wel erg vaak op gestemd is en daarom terecht hoog in de Top 1008 staat. Prachtig refrein heeft het lied: "I am no longer a slave of fear. I am a child of God".

#30 Ralph van Manen - De Hemel Dichterbij

Dit jaar vierde Ralph van Manen dat hij 25 jaar in het vak zit. Om dat te vieren gaf hij een jubileumconcert in de Basiliek in Veenendaal én bracht hij een CD-box uit met daarop zijn beste liedjes. Daarbij bracht hij ook een CD uit met daarop nieuw werk. Het lied 'De Hemel Dichterbij' komt dit jaar hoog binnen in de Top 1008 op positie 30.

Beluister dit lied

#35 Kari Jobe - I Am Not Alone

Halverwege dit jaar kwam Kari Jobe met een aanvulling op haar album Majestic. Bij die aanvulling zat ook het lied 'I Am Not Alone' dat vaak is gedraaid op Groot Nieuws Radio. Het lied gaat over de nabijheid van God: "I am not alone, I am not alone, You will go before me, You will never leave me".

#47 Ronald Koops - Lied van Hoop (Psalm 121)

Dat Ronald Koops gefascineerd is geraakt door het boek van de Psalmen is inmiddels geen geheim meer. Hij bracht in 2015 het album 'Herademen met de Psalmen' uit en besprak deze liederen in een rubriek in het programma Blessings. 'Lied van Hoop' komt nieuw binnen in de Top 1008 op nummer 47.

#57 Hillsong Young & Free - This Is Living (acoustic)

De jongerenafdeling van Hillsong bouwt doorgaans graag een feestje met hun liederen. De dance-invloeden zijn duidelijk hoorbaar bij Hillsong Young & Free. Maar niet bij deze ballad die verscheen op een EP van de band. "See the sun now bursting through the clouds. Black and white turn to color all around. All is new, in the Savior I am found. This is living now."

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari