Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Twila Paris The Warrior Is A Child
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Twila Paris The Warrior Is A Child
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Twila Paris The Warrior Is A Child
Luister

Almatine Leene: Jammer dat er geen vrouwen spreken op Opwekking

opwekking_pressdinsdag 08 maart 2016 07:55

Het is jammer dat er geen vrouwen spreken in het hoofdprogramma van Pinksterconferentie Opwekking. Dat zei theoloog Almatine Leene dinsdagochtend in De Nieuwe Morgen. Leene spreekt op een symposium over samen leiding geven in de kerk, dat dinsdag gehouden wordt. Ze zal directeur Ruben Flach van Stichting Opwekking er op aan spreken, als ze er de kans toe krijgt.

Almatine Leene stelt dat het heel goed zou zijn als er vrouwelijke sprekers komen in het hoofdprogramma op Pinksterconferentie Opwekking. Ze wijst op een lijst met goede vrouwelijke sprekers die Paulien Vervoorn samengesteld heeft.

Niet op basis van geslacht

Ruben Flach in een reactie tegenover Groot Nieuws Radio: "De keuze voor onze sprekers wordt ieder jaar zorgvuldig gemaakt door het bestuur van Stichting Opwekking. Dat doen we niet op basis van geslacht, maar op basis van thema. Dit betekent dat we met elkaar kijken naar de thema's en dan op zoek gaan naar de persoon die daar het beste bij past."

Vrouwendag

Het symposium wordt gehouden op internationale vrouwendag. Het netwerk van Vrouwentheologen van MissieNederland grijpt deze dag aan om de aandacht te vestigen op gedeeld leiderschap in de kerk. 'Die kansel staat ons allebei' is de titel van het symposium.

« Terug

Deel via

Archief > 2016 > maart