Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle O Come All Ye Faithful
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Lauren Daigle O Come All Ye Faithful
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Lauren Daigle O Come All Ye Faithful
Luister

"Middelbare scholieren kunnen niet zonder vak geschiedenis"

willemvanoranjewoensdag 16 maart 2016 07:55

De Gouden Eeuw, de slag om Waterloo, of hoe Willem van Oranje 'vader des vaderlands' werd. Je hebt het waarschijnlijk geleerd op de middelbare school bij het vak geschiedenis, maar het kan wel eens afgelopen zijn met dit vak. Staatssecretaris Sander Dekker heeft een platform gevraagd om met een advies te komen over de toekomst van het basis- en middelbaar onderwijs.

Ze doen dit naar aanleiding van een maatschappelijk dialoog. Als de aanbevelingen worden overgenomen, ziet het er niet best uit voor het vak geschiedenis.

Dat levert natuurlijk reacties op. In een opiniestuk in onder andere de Volkskrant stond deze week een pleidooi voor het schoolvak geschiedenis. Daarom woensdag de stelling: 'Middelbare scholieren kunnen niet zonder het vak geschiedenis'.

Een van de schrijvers van het opiniestuk is Ton van der Schans, docent geschiedenis op de Driestar hogeschool. Hij vindt dat het schoolvak geschiedenis de leerlingen veel meer te bieden heeft dan een historische blik op de maatschappelijke vraagstukken van nu. Als docent geschiedenis op de Pabo van de Driestar Hogeschool ziet hij dat zijn leerlingen, de toekomstige docenten, ook overtuigd zijn van het nut van geschiedenisles.

« Terug

Deel via

Archief > 2016 > maart