Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Kees Kraayenoord Beschermer (Gerust In Uw Belofte)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Kees Kraayenoord Beschermer (Gerust In Uw Belofte)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Kees Kraayenoord Beschermer (Gerust In Uw Belofte)
Luister

Evenement 'Dansen met vluchtelingen' gaat niet door

vluchtelingwoensdag 16 maart 2016 07:35

Het moest een evenement worden waarbij de lastige vragen een avond niet gesteld werden, maar dat vreugde en verbinding centraal zou staan. Het interculturele evenement 'Dansen met vluchtelingen' was bedoeld voor gastgezinnen die samen met vluchtelingen genieten van lekker eten en muziek. Dinsdagavond werd bekend dat het evenement is afgelast en donderdag dus niet door gaat.

De veiligheid kan door bedreigingen niet gegarandeerd worden. Initiatiefnemer Jurrien ten Brinke van Gastgezin voor een vluchteling vindt het een teleurstelling en heel jammer dat het niet doorgaat, vertelde hij woendagochtend in De Nieuwe Morgen.

"Vanwege onrust en berichten die we te horen kregen moesten we het evenement aflassen", vertelt Ten Brinke. "We kregen bedreigingen van mensen uit een bepaalde hoek, waardoor we de veiligheid niet kunnen waarborgen. We kregen berichten als 'we leggen er een bomemtje onder' en 'we steken het gebouw in de fik'."

Van de gemeente Veenendaal en de politie heeft de organisatie het dringende advies gekregen om het dansen met vluchtelingen af te lassen. Binnenkort wordt bekendgemaakt wanneer het feest alsnog gehouden kan worden.

« Terug

Deel via

Archief > 2016 > maart