Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

For King & Country & Courtney Without You
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

For King & Country & Courtney Without You
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

For King & Country & Courtney Without You
Luister

Tientallen doden bij terreuraanslagen in Brussel

Zaventemdinsdag 22 maart 2016 14:00

In Brussel zijn dinsdagochtend aanslagen gepleegd op vliegveld Zaventem en op metrostation Maalbeek. Daarbij zijn tientallen doden gevallen. De Belgische premier zei in een persconferentie: "We vreesden een aanslag en dat is gebeurd."

Nando Kok presenteerde dinsdag een aangepaste uitzending naar aanleiding van de aanslagen.

"Wachten op het moment dat het zou gebeuren"

Journalist Joost Driessen was rond 12:00 onderweg naar vliegveld Zaventem bij Brussel. Onderweg trof hij hulpdiensten aan, wat volgens hem zou duiden op verscherpte grenscontroles. In Sandwich zei hij dat hij al bang was voor een aanslag. "Het was eerder wachten op het moment dat het zou gebeuren dan óf het zou gebeuren."

"Onwezenlijke situatie"

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie/SGP) was in het Europees Parlement toen de aanslagen plaatsvonden. Het parlementsgebouw zit vlak bij metrostation Maalbeek. Veel collega's komen via dat station aan. Van Dalen sprak met een vrouw die net ontsnapt was aan de aanslagen. "Een uiterst onwezenlijke situatie."

"Enorm geschrokken"

Herman Spaargaren, voorganger in de Evangelische Kerk Geraardsbergen, zei in Sandwich dat hij enorm is geschrokken van de aanslagen. Hij en zijn gemeente hadden al rekening gehouden met een aanslag. "Maar het is erger geworden dan we hadden gedacht."

Later vandaag op Groot Nieuws Radio

In De Dag Van Vandaag een gesprek met Jan van Benthem, buitenlandcommentator van het Nederlands Dagblad, over de vraag wie er achter de aanslagen zouden kunnen zitten. Ook een gesprek met een voorganger uit Vilvoorde, vlakbij Brussel.

« Terug

Deel via

Archief > 2016 > maart