Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Matt Maher Hold Us Together (Live)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Matt Maher Hold Us Together (Live)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Matt Maher Hold Us Together (Live)
Luister

Vrij pinksterweekend voor Kinga Bán

Kinga Ban (Sela)dinsdag 17 mei 2016 14:30

Het is het eerste jaar dat Opwekking Band het zonder zangeres Kinga Bán moet doen. Vorig jaar nam ze op de pinksterconferentie afscheid. Toch was Kinga er dit jaar, maar dan voor een solo-optreden in de Theatertent, al noemt ze het zelf meer een ontmoeting met de mensen. "Het is apart om hier rond te lopen en niet op het podium te staan", vertelde ze tegen Groot Nieuws Radio.

"Tegelijkertijd is het ook wel weer lekker om vrij rond te kunnen lopen", aldus Kinga Bán. Toen ze gevraagd werd om op te treden in de theatertent, dacht ze eerst: dit is mijn vrije weekend! "Maar het is wel heel erg leuk om juist in deze andere rol hier te komen en te kunnen vertellen over mijn CD."

Nieuwe Sela-CD

De zangeres van Sela komt net terug uit Duitsland voor opnames van het nieuwe album van Sela, die in september uitkomt. Kinga Bán: "Ik vind in de studio werken heerlijk! Dan ben ik ontspannen en heb je alle tijd om de liedjes in te zingen." Volgens Kinga is een CD maken één van de tofste dingen die ze mag doen.

Op het album komen liederen die de band gespeeld heeft tijdens de dorpskerkentour in het najaar van 2015 en de paastour van 2016. Daarnaast komt er een psalm op en een lied over Matteüs 6. De liederen varieren van vrolijk en energiek tot rustig.

CD-presentatie

Als solozangeres bereidt Kinga Bán zich voor op the big thing, zoals ze dat zelf noemt: de presentatieconcerten van haar album 'Uit Liefde'. Beide concerten op donderdag 9 juni en vrijdag 10 juni zijn bijna uitverkocht, er zijn nog een paar kaartjes beschikbaar.

Het gesprek met Kinga is hier terug te luisteren.

« Terug

Deel via