Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band 244 Welzalig De Man, Die Niet Wandelt
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band 244 Welzalig De Man, Die Niet Wandelt
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Opwekking Band 244 Welzalig De Man, Die Niet Wandelt
Luister

Annemarie van Heijningen: Vier je doopdag

kinderdoopwoensdag 18 mei 2016 07:55

Je verjaardag, je huwelijksjubileum... het zijn vaste dagen waarop je feest viert. Schrijfster Annemarie van Heijningen zou willen dat we ook elk jaar onze doopdag vieren. Voor ouders en kinderen schreef ze het boek 'Gefeliciteerd, je bent gedoopt'. Van Heijningen hoopt dat door middel van dit boek kennis van de doop wordt overgebracht van ouders op kinderen.

Dat was voor haar ook de reden om dit boek te schrijven. "Veel christenen zijn als kind gedoopt, maar weten er niet goed raad mee. In de bevindelijk-gereformeerde hoek is er weinig aan kennisoverdracht gedaan over doop. Je mag pleiten op je gedoopte voorhoofd, maar wat dat inhoudt, dat weten we eigenlijk zo heel erg goed."

Hoewel Annemarie van Heijningen dit boek schreef voor kinderen die gedoopt worden, kunnen ook volwassenen die op latere leeftijd gedoopt worden hun doopdag vieren. "Als God ons prachtige en krachtige dingen beloofd waar je op kunt bouwen en waar je uit kunt leven, dan is er alle reden om stil te staan bij je doop."

Annemarie van Heijningen gaat met haar kinderen uit eten op hun doopdag. Soms als gezin, soms met het kind alleen. Vorig jaar nam de dochter van Annemarie op haar doopdag haar doopjurk mee naar school en trakteerde ze. Reden voor de juf om in de klas stil te staan bij de betekenis van de doop en welke liedjes daar bij te horen.

« Terug

Deel via

Archief > 2016 > mei