Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Worship Central Stir A Passion (Radio-Edit)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Worship Central Stir A Passion (Radio-Edit)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Worship Central Stir A Passion (Radio-Edit)
Luister

Bijna 46 miljoen mensen zijn slaaf

lockeddinsdag 31 mei 2016 17:30

De slavernij afgeschaft? Zeker niet! De Australische mensenrechtenorganisatie Walk Free Foundation berekende dat bijna 46 miljoen mensen leven als slaaf. Veel van hen wonen in India en Noord-Korea, maar het gebeurt ook bij jou om de hoek, vertelde Henk Jan Kamsteeg van International Justice Mission (IJM). Onder andere in de seksindustrie zijn er veel vormen van slavernij.

De organisatie telt mensen mee die gedwongen worden om te werken, bijvoorbeeld in de prostitutie, mensen die vanwege schulden vastzitten aan een werkgever en mensen die worden geboren als slaaf. In 2014 telde Walk Free Foundation nog 36 miljoen slaven wereldwijd.

De stijging komt doordat de onderzoeksmethode nauwkeuriger is geworden, maar ook door het aantal ontheemden en mensen die op vlucht zijn geslagen. Volgens Kamsteeg lopen zij grote kans om in de slavernij terecht te komen. "Syrische kinderen worden door mensensmokkelaars opgepakt en ergens aan het werk gezet."

Bewustwording van slavernij is hard nodig, benadrukt Kamsteeg. Christenen kunnen bidden, vrijwilliger worden bij organisaties die slavernij bestrijden en doneren.

« Terug

Deel via