Nu op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Hoe leg ik de tien geboden uit aan niet-gelovigen?

Mozesdonderdag 16 juni 2016 18:30

Marien bespreekt elke donderdag in De Dag Van Vandaag een geloofsvraag met Duurt Vonck, voorganger en directeur van Stichting Agapé. Deze keer de vraag: hoe leg ik de tien geboden uit aan niet-christenen? Bij hen kan het beeld ontstaan dat het christendom gaat over wat allemaal wel en niet mag. Duurt Vonck legt uit dat het belangrijk is om te kijken naar de context waarin God zijn geboden gaf aan Mozes.

Duurt Vonck: "God bevrijdde zijn volk uit Egypte op een spectaculaire manier, ze gingen op weg naar een plek waar het beter is. maar je ziet ook dat God zijn volk aan het voorbereiden was op het leven in het nieuwe land." Daarom gaf God regels om de relatie tussen Hem en zijn volk goed te houden.

Dat is een heel groot verschil met regelgeloof, aldus Duurt Vonk. "Daarin gaat het over welke stappen ik moet nemen om in contact met God te komen. Het christendom is daarin uniek: God maakt het goed, Hij maakt contact met jou. Dat geeft regels een hele andere plek. Niet de regels brengen jou bij God, maar God gaat naast je staan geeft vanuit daar regels om de relatie goed te houden."

« Terug

Deel via