Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Een andere kijk op het hiernamaals

henk rothuizendinsdag 03 januari 2017 11:55

God is liefde! Maar God is ook rechtvaardig?! God wil niet dat iemand verloren gaat, maar hoe zit het eigenlijk met de hemel en de hel? Niet echt onderwerpen waar vaak over gepraat wordt, toch is juist dat het onderwerp van Henk Rothuizens boek Exit. Geen donderpreken maar wel een zoektocht naar Gods liefde ook in lastige Bijbelgedeeltes.

Jorieke praat ook met Henk over een ander recent boek van zijn hand: Gods Vaderhart. Zelf zegt Henk dat eigenlijk allebei zijn boeken juist daar over gaan, Gods verlangen dat alle mensen zijn Vaderhart leren kennen!

Henk groeide op in de pinkstergemeente van zijn vader. Daar werd elke zondag de vraag gesteld waar je bent als morgen de Heer terugkomt. "Ik heb heel weat keren mijn hart aan de Heer gegeven, maar het juridische aspect was overbelicht en het relationele aspect onderbelicht. Het evangelie is rijker dan alleen dat Jezus voor onze zonden gestorven is."

Moet je wel over de hel praten? Henk: "Ik denk het wel. Bij het ouder worden, maak je meer begrafenissen mee en komt de vraag naar voren waar is iemand nu is als hij of zij gestorven is. Ook als mensen niet geloven, zeggen ze wel vaak: waar hij nu is, is het goed."

Er zijn verschillende theorieën over de hemel en hel. Een daarvan is het universalisme: ieder mens wordt gered. "Dat zou veel geweld doen aan de vrije wil. Dat iemand die niet bij God wil zijn, daar toe gedwongen wordt. God wil niet dat iemand verloren gaat, daarmee is niet gezegd dat het ook gebeurd."

"Als je God wilt leren kennen, kijk dan naar Jezus. Zijn liefde moet je indrinken. Lees de Johannesbrieven maar. God houdt van je!"

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Deel via