Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Michael O'Brien Sing Praise
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael O'Brien Sing Praise
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Michael O'Brien Sing Praise
Luister

Bij Jorieke: Jan Pool over intimiteit met God

jan pooldinsdag 28 februari 2017 11:55

Intimiteit met God... spreker, mentor en schrijver Jan Pool is er zo enthousiast over dat hij er een boek over schreef. Zoals kompasnaalden het noorden zoeken, zo zijn mensen voortdurend op zoek naar de liefde van God, zo schrijft in zijn boek. Dinsdag was Jan Pool te gast Bij Jorieke om te praten over stille tijd, discipline, Gods stem verstaan en hoe je je zorgen écht kan inleveren bij God.

"Doordat ik vertrouwd ben geraakt met God kan ik aanvoelen of God blij is met wat ik doe of een keuze die ik maak. Net als ik van mijn vrouw aanvoel wat ze denkt", vertelde Jan Pool.

Waarom heeft hij het boek 'Intimiteit' geschreven? "Intimiteit is een onderwerp dat me na aan het hart ligt. Ook in andere boeken schreef ik er vaak al een hoofdstuk over. Bij de gesprekken met de uitgever ontstond het idee een boek over identiteit te maken. Later bedacht ik me dat er dan ook een derde deel over autoriteit bij hoort."

Intimiteit begint met de uitnodiging van God. In periode dat Jan het erg druk had met zijn bediening, ervoer hij op gebedswandeling de stem van God: 'Jan, waarom kom je niet wat dichterbij?' Jan Pool: "Dat was geen veroordeling maar een verlangen van God om intiemer te worden. Na nog een paar keer deze vraag gehoord te hebben, besloot ik er naar te luisteren."

Consequenties

Intimiteit is niet oppervlakkig iets dat je tussen de bedrijven door doet. "God vraagt tijd van me. Net als bij je kinderen is er niet zoiets als kwaliteitstijd. Je moet er een hoeveelheid tijd in steken en dat levert je pareltjes met God op. We zijn zo druk met z'n allen, continu geluiden en stemmen die onze aandacht vragen. God schreeuwt niet, hij fluistert."

Verliefdheid

"Ik kan me nog goed herinneren toen ik verliefd werd op God", vertelt Jan. "Net als toen ik verliefd werd op Marijke, was ik in de wolken. Als het verliefdheidsgevoel verdwijnt zie je dat het element van toewijding bij veel christenen niet of nauwelijks aanwezig is. Het is mijn grote passie om te zien dat christenen in intimiteit met God leven. Geloof ook dat mensen steeds weer aangevuurd moeten worden."

Het boek 'Intimiteit' van Jan Pool kun je bestellen via Kameel.nl.

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Deel via