Nu op Groot Nieuws Radio

22:40 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Point Of Grace Immanuel
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Point Of Grace Immanuel
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Point Of Grace Immanuel
Luister

Janneke Stegeman: Ik ben dol op theologie

Janneke Stegemanmaandag 27 juni 2016 17:30

De 35-jarige Janneke Stegeman is zaterdag tijdens de Nacht van de Theologie uitgeroepen tot de nieuwe theoloog van het jaar. Ze kreeg de prijs uit handen van de rooms-katholieke bisschop Gerard de Korte. Stegeman: "Ik ben dol op theologie. Ik snijd onderwerpen aan die andere theologen niet aansnijden, zoals conflicten, raciscme en lichamelijkheid."

Stegeman hoopt dat de rol van theoloog van het jaar werkt als een soort podium waar ze haar geludi kan laten horen. "Het imago van theologen is dat het serieuze mensen zijn, en dat is voor een deel ook zo. Maar theologie is ook een speels vak. De traditie is een speelplein waar ik me vrij en met plezier in beweeg. Het spel zit 'm erin dat ik belangrijke dingen uit mijn leven verbind met de traditie. Dat is een creatief en verrassend spel."

Christenen moeten niet het debat uit de weg gaan, vindt Stegeman. "Vrede is mooi, maar de lieve vrede of een pseudovrede die conflicten bedekt, kan heel verwoestend werken en zelfs mensenlevens verwoesten. Conflicten moeten we zien als een creatieve situatie waar we niet bang voor hoeven te zijn."

« Terug

Deel via