Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Gerald Troost Maak Een Verschil
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Gerald Troost Maak Een Verschil
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Gerald Troost Maak Een Verschil
Luister

Corlien Doodkorte genas van de ziekte van Parkinson

Corlien Doodkortedonderdag 05 januari 2017 10:00

Door haar vergevorderde ziekte van Parkinson zat Corlien Doodkorte veel in een rolstoel. Haar sociale wereld werd kleiner en kleiner en ze is het leven en haar geliefden al langzaam aan het loslaten. Op een conferentie wordt voor haar genezing gebeden en voelt ze dat er in haar lichaam een wonder gebeurt!

Na de euforie volgt een proces van acceptatie, opnieuw gaan hechten en antwoorden zoeken op de vragen die bij haar en anderen leven. Corlien schreef haar verhaal op in het boek 'Geen Grappen God - worstelen met wonderen' met daarin alle vragen die anderen en zijzelf stelden.

"Ik was in een vergevorderd stadium van Parkinson, ik zat aan het eind van mijn leven. Ik had al afscheid genomen van vrienden en familie, het losmaken van kinderen en je man. Je voelt: het is klaar." Naast Parkinson heeft Corlien ook ernstig hartfalen gehad en borstkanker. "Vooral heftig aan Parkinson is het afbreken, je levert steeds verder in. Je krijgt minder controle over je spieren en de mobiliteit wordt steeds minder."

Op de Vrij Zijn Paasconferentie werd gevraagd wie er allemaal ziek was, zodat er voor ze gebeden kon worden. Corlien stak vanuit haar rolstoel ook haar hand op. "Ik was gericht op God, niet op genezing. Toen die man voor me bad, voelde ik eerst niks. Daarna voelde ik een grote warme wolk. Ik heb de aanwezigheid van de Heilige Geest gevoeld. Ik wist gewoon dat het anders was. Ik ging rondlopen en begon stoelen op te tillen, voelde me zo licht als een veer. Mijn dochter liep achter me aan en bad: 'Geen grappen God, laat het echt zijn anders kunnen we het niet aan.' Daar komt de titel van mijn boek vandaan."

Hechten

Bij een controle bij de specialisten bleek dat negentig procent van de ziekte weg was. Corlien: "God heeft de verschijnselen weggenomen, die ziekte zit er nog. Heel lang durfde ik niet te zeggen dat ik genezen was, de grootheid van God is dat Hij het op Zijn manier doet. Ik ben nu vier jaar verder en zit nog steeds op het niveau van bij de genezing."

Na haar genezing moest Corlien weer gaan hechten met haar man en kinderen. "Iedereen was gewend hoe ze met mij moesten omgaan. Opeens wisten ze niet meer wat ze met me moesten. Zelf wist ik ook niet hoe ik leven moest. Als ik eens klaagde over hoofdpijn, reageerde Fred allergisch. Nu ben je genezen dan moet ook eigenlijk alles klaar zijn. Het hechten met mijn geliefden was het moeilijkste van alles."

De relatie met God werd na haar genezing minder. Hoe kan dat? "Omdat ik het poepie druk had! Ik ging re-integreren, moest sociale vaardigheden opnieuw leren, met computer leren omgaan. Om dan nog op God gericht te zijn... ik wist niet waar ik de tijd vandaan moest halen om te bidden. Nu heb ik mijn weg gevonden en zie ik wat God met me wil. In mijn ziekte was ik elke seconde van Hem afhankelijk, dat intensieve contact heb ik vaak gemist."

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Deel via

Archief > 2017 > januari