Nu op Groot Nieuws Radio

22:40 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Amy Grant Somewhere Down The Road
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Amy Grant Somewhere Down The Road
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

22:45 - 22:45 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Amy Grant Somewhere Down The Road
Luister

Matthijn Buwalda schrijft lied met Stef Bos

Matthijn Buwalda en Stef Bosmaandag 05 september 2016 15:00

Op het nieuwe album van Matthijn Buwalda staat ook een lied dat hij samen schreef met Stef Bos. Het idee om een lied over God te maken, kwam bij Matthijn vandaan. "We hebben er samen over gesproken. Stef komt uit een christelijk nest, maar heeft andere afslagen genomen dan ik. We lijken soms ver weg van elkaar te staan, maar we vinden elkaar op veel meer punten dan we zouden denken."

Matthijn is al jarenlang fan van Stef Bos, vanwege de zoektocht die doorklinkt in zijn teksten. In het lied 'Lichtjes in de mist' hebben Stef en Matthijn elk hun eigen deel geschreven, vol met metaforen over God. Duidelijk werd de afspraak gemaakt dat elkaar niet zouden beperken in wat we zingen en spelen. "Het lied is geschreven met de bril dat we elkaar steeds tegenkomen."

Beluister hier het lied:

Maandagmiddag was Matthijn Buwalda te gast in Backstage bij Hans van Vuuren. Het gesprek met hem kun je hier terugluisteren.

Het album 'Lichtjes in de mist' is deze week ook de CD van de Week op Groot Nieuws Radio. Ook maak je kans op toegangskaartjes voor de theatertour die Matthijn Buwalda dit najaar gaat doen.

« Terug

Deel via