Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Larissa & G-Roots Justice Song
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Larissa & G-Roots Justice Song
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Larissa & G-Roots Justice Song
Luister

Dik Veefkind: Vergeven is echt de weg naar genezing

scheidingmaandag 09 januari 2017 11:55

Vanuit eigen ervaring weet Dik Veefkind hoe pijnlijk een scheiding is. Mensen die gescheiden zijn lopen vaak tegen onwetendheid en onbegrip aan. In zijn boek 'Help, ik ben gescheiden' bespreekt hij deze issues open en eerlijk. Voor Dik Veefkind kwam de scheiding met zijn vrouw uit de lucht vallen. "Ook mensen in mijn omgeving hadden het niet echt aan zien komen."

"Je hebt allebei een verantwoordelijkheid, en in zekere zin ook allebei schuld aan de situatie die ontstaan is. Maar de keuzes die gemaakt worden, daarin verschilden wij. Mijn ex-vrouw koos ervoor uit het huwelijk te stappen en niet de weg van herstel te gaan. Ik heb nog nooit zoveel gehuild als die eerste maand."

Je kunt het gesprek ook hier terugluisteren.

De periode na de scheiding gaf Dik het gevoel alsof hij onder een vergrootglas lag. "Er wordt overal over gepraat, op school en in de kerk. Mijn veilige muur was weg en iedereen kon naar binnen kijken." Zijn twee jonge kinderen sleepten hem door deze periode heen.

Vergeving

Vergeving is het belangrijkste thema in zijn boek. "Vergeven is de kern van het evangelie. Dat is iets wat niet in mijzelf zat. Ik was enorm boos, er was mij onrecht aan gedaan, eigenlijk wilde ik vergelden in plaats van vergeven. Maar vergeven is de weg naar genezing. God wil dat je vrij bent, ondanks wat jou is aangedaan zijn er nieuwe kansen en mogelijkheden. Ik had tijd nodig om zover te komen om mijn ex te kunnen vergeven. Ik heb het aan God gegeven: hier is mijn boosheid, ellende en wrok, ik geef het aan U en laat het los!"

Kinderen

"Door vergeving heb ik ook mijn kinderen vrij kunnen zetten. Daarom mijn oproep: maak er werk van, God heeft een totaal nieuw leven voor je." Het vergeven heeft Dik op geestelijk geied veel verrijking gebracht.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari