Nu op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

I Am They Near To Me
Luister

Christelijke scholen praten veel over seks

Hart in het zand (liefde)maandag 05 september 2016 17:30

Op christelijke scholen wordt vaak over seks gepraat. Die conclusie trekt de Onderwijsinspectie na onderzoek naar de lessen over seksualiteit en seksuele diversiteit. Dat geldt ook voor de Driestar Hogeschool. Opleidingsmanager Kees Ritmeester: "In onze maatschappij zie je veel negatieve aandacht voor seksualiteit. Veel ouders willen de prachtige gave van seksualiteit op een goede manier om de aandacht brengen bij hun kinderen."

In de lessenserie die Driestar Hogeschool heeft ontwikkeld, staan een paar belangrijke uitgangspunten centraal. Ten eerste is het de opvoeder die de onderwerpen aan de orde moet stellen, ook als het gaat om seksuele diversiteit. School neemt daarbij niet de rol van de ouders over, maar werkt in het verlengde daarvan. Daarnaast wordt seks gezien als een prachtig geheim, maar moet het geheimzinnige er vanaf gehaald worden. Ook moet het bij seksualiteit gaan om opvoeding en vorming en niet om eenmalige voorlichting.

Het hele gesprek met Kees Ritmeester kun je hier terugluisteren.

Het onderzoek van de inspectie wordt uitgevoerd op bijna 70 scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

« Terug

Deel via