Nu op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

"De wereld snakt naar het woord van God"

piethollanderdonderdag 15 september 2016 11:59

Voor de vierde keer is Piet Hollander te gast bij Jorieke. De vorige keer sprak hij de verwachting uit dat we meer te maken zouden krijgen met bedreiging en terreur van onder andere IS. We maken met Piet de balans op, hoe staan we er als christenen voor en hoe ga je om met gevoelens van angst?

Jorieke vroeg aan Piet hoe hij zich zelf wapent in de geestelijke strijd waar we allemaal mee te maken hebben. Het gesprek met Piet Hollander kun je hier terugluisteren.

Woord

Piet ervaart een roeping voor de vervolgde kerk. Hij verspreidde Bijbels op plekken waar het woord van God voor het eerst gehoord mocht worden. Piet: "Heel de wereld snakt naar dat woord van God. Jezus zegt ook dat Hij pas terugkomt als het woord overal gebracht is."

Bij God bestaat geen pensioenleeftijd, vertelde Piet. "In de Bijbel beginnen veel roepingen pas bij 80 of 90 jaar. We moeten waakzaam zijn, wakker blijven en met Paulus meezeggen: Ik schaam mij het evangelie niet!"

Het gevaar is dat we teveel met onze eigen dingetjes bezig zijn en niet doorhebben dat de wereld in brand staat, zei Piet Hollander. "Geestelijk gezien is het oorlog en zijn wij betrokken in de strijd. Heel praktisch: merken de mensen in mijn straat dat er een gezin woont dat Jezus liefheeft?"

Blijf wakker

"Het is nog nooit voorgekomen in de 60 jaar dat Open Doors bestaat dat het NOS Journaal het nieuws bracht dat vervolging onder christenen wereldwijd heel groot is", constateert Piet Hollander."Als je oplet en wakker bent, kun je lezen wat er geestlijk aan de hand is. (...) IS heeft de oorlog verklaard aan de kerk in Europa. Wat er gebeurd is in Frankrijk is een voorbode van wat er ook in ons land te gebeuren staat. Zijn wij er klaar voor? Je moet er voor uitkomen wat je bent: je bent een nieuwe schepping als je bij Jezus hoort."

Piet bemoedigt ons dat we niet bang hoeven te zijn als we bij Here Jezus horen. Angst is volgens hem geen goede raadgever.

« Terug

Deel via