Nu op Groot Nieuws Radio

22:00 - 22:40 Op weg met de Bijbel - Carola Veldhuizen

Nu speelt

Opwekking Band met Talitha Nawijn 731 Halleluja Adonai
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band met Talitha Nawijn 731 Halleluja Adonai
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Opwekking Band met Talitha Nawijn 731 Halleluja Adonai
Luister

Wat is een persoonlijke relatie met God?

Duurt Vonckdonderdag 15 september 2016 18:30

Elke week bespreekt Marien in De Dag Van Vandaag een geloofsvraag met Duurt Vonck, directeur van Agapè. Donderdag ging de vraag over het hebben van een persoonlijke relatie met God. Wat is dat? Hebben alle christenen dat? En moet je een persoonlijke relatie met Hem hebben om gered te worden?

Duurt Vonck legt 'een relatie met God hebben' meestal parallel aan het hebben van een relatie met een vrouw/man of vriend/vriendin. "Je spreekt elkaar geregeld, je luistert naar elkaar, je deelt met elkaar, je helpt elkaar. Dat past bij een persoonlijke relatie. En dat is ook wat je doet met God als je een relatie met Hem hebt."

Het bijzondere aan God is, is dat Hij spreekt en communiceert, vertelt Duurt. "Je ziet Hem niet, maar toch merk je dat hij tot je spreekt en dat Hij dichtbij is." In gesprek met niet-christenen kun je daarin ook iets vertellen over je eigen ervaring.

Volgens Duurt Vonck heeft niet elke christen automatisch een persoonlijke relatie me God. Dat heeft hij in zijn eigen leven gemerkt. "Ik ben opgegroeid met de God van de Bijbel en kon alles over Hem vetellen. Ik kon precies uittekenen wie Jezus is. Maar toen de vraag kwam wie Jezus voor mij is, kon ik daar geen antwoord op geven. Dat heeft wel een proces op gang gebracht. Als Hij betrokken is op mijn leven, wil ik daar ook meer van ervaren en begrijpen. Daar ben ik in gegroeid."

Is het noodzakelijk om een persoonlijke relatie te hebben om gered te worden? Duurt Vonck: "Als het gaat om geloven, dan gaat het er niet om of ik er bij hoor of dat ik me identificeer met die mensen. Het gaat een stap verder, het gaat over jouw leven en hoe geloof daarin doorwerkt. Jezus zegt ook 'niet iedereen die 'Heer, Heer' tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan. Op grond van de Bijbel kun je dus zeggen dat niet iedereen een persoonlijke relatie met Hme heeft, maar dat het wel nodig is."

Het gesprek met Duurt Vonck kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via