Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

God vulde het gat in het hart van Wendy

Wendy van Schelvendonderdag 12 januari 2017 11:55

Al van jongs af aan wilde Wendy van Schelven graag moeder worden. Maar na onderzoeken bleek dat zij en haar man niet op een natuurlijke manier een kind kunnen krijgen. Er ontstond een 'gat in het hart' bij Wendy. In diezelfde tijd kreeg ze intensief contact met een andere man, waar Wendy verliefd op werd. Na aandringen van haar voorganger biecht ze dit op bij haar eigen man.

Wendy werkt met hem aan herstel. Ook gaat ze aan de slag met het 'gat in haar hart'. In september 2016 vertelde Wendy openhartig haar verhaal in Bij Jorieke.

Na 21 jaar huwelijk ontstond er een gat in Wendy's hart waar nog steeds een grote kinderwens in zat. In deze periode kreeg Wendy intensief contact met een andere man. "Ik kende hem al en er was blijkbaar een klik. Ik was een net christelijk meisje en wist wel dat het fout was."

Het begon volgens Wendy heel onschuldig met het tonen van interesse. "Er was veel mailcontact en er ontstond een soort bubbel waar je in zit en daar kwam een bepaalde spanning bij. Voor mijn man hield ik alles verborgen. Ik was me heel bewust van een duiveltje en engeltje op mijn schouder."

Van binnen werd ik opgevreten. "Je weet dat je ergens mee bezig bent wat niet oké is. Dat was het beste dieet dat ik ooit gehad heb, want ik viel veel af."

De affaire kwam aan het licht toen een predikant opmerkte dat Wendy niet goed in haar vel zat. "Na een bijbelstudie viel het hem op dat ik niet meer bad. Hij zei: het gaat niet goed met jou, wij moeten elkaar spreken. Ik werd ontboden als het ware. Tot dat moment zat ik in een soort bel die doorgeprikt werd. Ik heb het aan hem opgebiecht en het eerste wat hij zei was dat ik het Jan Pieter moest vertellen. Alles wat je onder de grond stopt, komt een keer omhoog."

Toen Jan Pieter 's avonds thuiskwam, vertelde Wendy aan hem dat ze verliefd was op een ander. "Jan Pieter wist niet zo goed wat hij ermee aan moest. De volgende ochtend vond ik hem huilend beneden. Ik heb nog nooit iemand zo hard zien huilen. Pas toen drong het echt tot me door waar ik mee bezig was."

Na een periode van afstand begonnen Wendy en Jan Pieter weer naar elkaar toe te groeien. Ondertussen zat in Wendy's hart nog steeds een gat. Ze nam de vragen wie ze was en hoe God haar zag mee naar het klooster. Dat bezoek was een keerpunt voor Wendy. "Het gat in mijn hart werd door God opgevuld, zoals alleen Hij dat kan!"

Het proces waar Wendy en Jan Pieter doorheen gingen, heeft ze uiteindelijk allebei dichter bij God en elkaar gebracht. "We zijn veel meer samen gaan bidden op allerlei momenten van de dag." Toen ze het niet meer verewachten, werd Wendy opeens zwanger. "Je verwacht niet na negentien jaar nog een kleine te krijgen, maar nu hebben we een dochter van twee jaar oud. Met een oprecht hart kan ik zeggen dat God trouw is, ook al was zij niet gekomen. Die trouw staat los van het kind dat we mochten krijgen."

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari