Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Geoff Moore & The Distance Listen To Our Hearts (feat Steven Curtis Chapman)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Geoff Moore & The Distance Listen To Our Hearts (feat Steven Curtis Chapman)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

23:14 - 23:14 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Geoff Moore & The Distance Listen To Our Hearts (feat Steven Curtis Chapman)
Luister

Kinga Bán: God geeft genoeg voor vandaag

Kinga Bánwoensdag 28 september 2016 14:30

Deze week maak je op Groot Nieuws Radio kennis met de nieuwe CD 'Vreugde van mijn hart' van Sela. Een van de liederen die zangeres Kinga Bán heeft aangedragen is 'Geen zorgen'. In een korte 'bijbelstudie' in Backstage vertelt ze hoe God ons probeert duidelijk te maken dat we bij de dag mogen leven.

Zo las Kinga in de Bergrede in Matteüs 6 dat we ons geen zorgen over morgen hoeven te maken. "Als hij aan de bloemen denkt, zal Hij dan jou vergeten? Er staat ook: je kunt geen dag aan je leven toevoegen door je zorgen te maken." Kinga denkt ook aan het verhaal uit Exodus 16, waar God manna gaf aan zijn volk voor vandaag, niet voor morgen. Dat komt terug in het Onze Vader waar gebeden wordt 'voor ons dagelijks brood'. "God geeft genoeg voor vandaag."

Tegelijkertijd kijkt Kinga ook vol verwachting uit naar de kersttour van Sela en is ze niet zo bezig met de vraag of ze zich niet zo bezig met de vraag hoe haar gezondheid tegen die tijd is.

Luister hier het lied 'Geen zorgen':

Een ander lied dat bijzonder is voor Kinga is de titelsong 'Vreugde van mijn hart'. Voor de zangeres van Sela is vreugde iets anders dan blij of vrolijk zijn, maar iets diepers dat door de Geest wordt ingegeven. Maar vreugde is volgens Kinga ook dat de dood niet het einde is, dat we straks bij Hem aan tafel mogen zijn, het eeuwige leven.

Luister hier het lied 'Vreugde van mijn hart':

Het hele gesprek met Kinga Bán over de nieuwe CD van Sela kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via