Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Opwekking Band met Talitha Nawijn 807 God Van Licht
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Opwekking Band met Talitha Nawijn 807 God Van Licht
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Opwekking Band met Talitha Nawijn 807 God Van Licht
Luister

Lydia Zimmer treedt weer op na pittig jaar

Lydia Zimmerdonderdag 29 september 2016 14:55

Lydia Zimmer gaat weer optreden samen met haar man Marcel, zo maakte het duo eerder deze maand bekend op hun Facebookpagina. Het was een moeilijk jaar voor Lydia waarin ze werd getroffen door een burnout. In Backstage keek ze terug op die periode waarin ze veel geleerd heeft over zichzelf.

Vorig jaar oktober raakt Lydia 'opgebrand' waarna ze het een tijdje rustig aan ging doen, maar die periode werd steeds langer. "Ik was niet overspannen van de werkdruk, maar van veel dingen die zich opstapelden. Dat heeft te maken met wat je in je kindertijd hebt meegemaakt, maar ook andere dingen die recent hebben gespeeld. Er kwam een moment dat het niet meer ging. Dan gaat er een knop om en is het klaar."

De tijd dat Lydia thuis zat, heeft ze ervaren als een gat. "Alsof je lichaam en verstand niet meer functioneren. Ik kon niet meer beslissen waar ik zin in had. Soms zat ik op de bank en ging de dag aan me voorbij." Lydia ging een traject van gesprekken in met het idee: hier wil ik wat van leren voor de rest van mijn leven, zodat het geen nutteloze periode is. "In de gesprekken merkte ik dat er dingen zijn die een plek moeten krijgen. Het is een goede periode geweest, ondanks dat het pittig was."

Zo had Lydia moeite met het aangeven van grenzen. "Ik was veel vanuit de ander aan het denken. Hoe kan ik anderen helpen, waar kan ik hem een plezier mee doen. Maar op de vraag 'wat wil jij' kon ik geen antwoord geven. Er staat: je moet je naaste liefhebben als jezelf. Het eerste gedeelte snapte ik wel, maar met het tweede had ik moeite mee. Dat is confronterend."

Komende tijd gaan Marcel & Lydia Zimmer op kerkentour voor zendingsorganisatie OMF. Ook sprak Hans met hen over het nieuwe kinderalbum dat er aan gaat komen.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via