Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Muziektrack
Luister

Half A Mile op zoek naar wie God is

Half A Miledinsdag 25 oktober 2016 15:55

Half A Mile bezingt op het nieuwe album 'Roots' de zoektocht naar "die grote God die alle schiep, die een verbinding wil met mensen. Wie is Hij nou?" Dinsdagmiddag waren bandleden Hanna van Gemeren en Richard Jansen te gast in Backstage op Groot Nieuws Radio. "We zijn gaan schrijven vanuit ons hart, de onderwerpen waar we mee bezig zijn", aldus Hanna.

"Voor ons was dat heel sterk de zoektocht naar wie God is. Als gelovige tieners heb je veel dingen meegemaakt die je beeld van God veranderen en we wilden de luisteraar meenemen in die zoektocht. Heel eerlijk vragen gaan stellen: waar is God in pijn, in moeite? Hoe verbindt Hij zich met ons? Voor ons is de pracht van de natuur een heel erg duidelijk beeld van God. We zien daar Zijn hand in. Dus die grote God die alles schiep, die een verbinding wil met mensen... wie is Hij nou? Over die zoektocht zingen we en uiteindelijk kom je uit bij overgave. Het is niet alleen twijfel, maar het mag ook gewoon over God gaan, zoals we dat in Thou & Thine bezingen: 'God, U bent heel groot en ik heel klein en U weet wel wat U doet. En tegelijkertijd blijft die zoektocht ook doorgaan."

Zelf is Hanna helemaal dol op het bos. "Ik hou van bomen, daar zingen we ook letterlijk over. Bomen zijn zo majestueus, zo groots, het doet je beseffen hoe klein je bent in het grote plaatje."

De titel van het album heeft echter niet alleen met de natuur te maken, maar ook met de wortels van de muziek. "Onze muziek begon met de invloeden van Sons of Korah, die vonden we heel erg cool met hun akoestische gitaarinvloeden. En mijn zusje en ik groeiden op met southern gospel en dat hebben we er ook weer bij gezocht. En uiteindelijk valt het allemaal maar onder de noemer folk."

Het gesprek kun je hier terugluisteren. De CD 'Roots' kun je bestellen via Gospel.nl.

« Terug

Deel via