Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

Matt Maher, Mac Powell & Ellie Holcomb The Joy Of Jesus
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Matt Maher, Mac Powell & Ellie Holcomb The Joy Of Jesus
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Matt Maher, Mac Powell & Ellie Holcomb The Joy Of Jesus
Luister

Arnoud Drop droomt van 1 miljoen Alpha-deelnemers

Arnoud Dropdonderdag 27 oktober 2016 11:55

Sinds tweeënhalf jaar is Arnoud Drop directeur van Alpha Nederland. Zelf volgde hij als puber al een Youth Alpha. Na een stage bij Alpha Nederland wist hij het zeker: directeur van Alpha worden, is mijn droombaan! In Bij Jorieke vertelt Arnoud donderdag over zijn drijfveren, de kracht van Alpha en het doel om in 2036 één miljoen mensen de Alphacursus te hebben laten volgen.

Donderdag was Arnoud Drop te gast in Bij Jorieke. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Zelf kwam Arnoud in aanraking met het werk van Alpha toen hij meedeed met Alpha Youth. "Het hoorde in mijn kerk een beetje bij de leeftijd. Ik hoorde zoveel gave verhalen wat daar gebeurde en zag dat mensen met andere vuur of passie eruit kwamen dan ze erin gingen." Ook heeft hij zijn tijdens zijn studie een periode in Engeland gezeten, waar hij in zijn vrije tijd vrijwilliger was bij de Holy Trinity Brompton, de kerk waar Alpha is begonnen.

"Ik was niet echt een twijfelaar. Het is een proces geweest door de jaren heen waardoor ik steeds bewuster werd dat als het geloof waar was, het niet alleen voor de zondagochtend was, maar voor 24 uur per dag, 7 dagen per week", vertelt Arnoud.

Bij Alpha heeft Arnoud veel geleerd over de basis van geloven. "Waarom is Jezus aan het kruis gestorven... dat is een vraag waar je het niet zo vaak over hebt met iemand die is opgegroeid met het geloof. Als je daar opnieuw op in gaat, wordt het fundament steviger neergezet." Bij Alpha zijn de weekenden altijd heel belangrijk, daar werd Arnoud uitgenodigd om voor zich te laten bidden. Iemand kreeg voor hem het lied 'Wat de toekomst brenge moge' in gedachten. "Sindsdien is dat leid met me meegegaan."

Alpha praat niet over hoeveel mensen er door de cursus tot geloof zijn gekomen. Arnoud: "De opdracht is om erover te vertellen. Of ze daarna tot geloof komen, dat is niet aan ons. De Geest gaat aan de slag, het is God die overtuigt." De formule van Alpha werkt goed. "Een essentieel element is de cursus is ruimte geven aan God. Er zijn verschillende momenten waarop we stoppen met praten en vragen of ik met je mag bidden. Dat kan ook in je eigen leven. Zo kwamen wij als gezin op vakantie een vrouw tegen die haar knie geblesseerd had. Na enige schroom zijn we erheen gegaan en hebben we gevraagd of we voor haar mochten bidden. Dat mocht."

« Terug

Deel via