Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Sela Heel Mijn Hart
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Sela Heel Mijn Hart
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

20:32 - 20:32 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Sela Heel Mijn Hart
Luister

Eastville, meer dan alleen een hobbyproject

Eastville - All The Way Homewoensdag 26 oktober 2016 15:55

Je bent muzikant, muziek is je werk. Jarenlang deel je het podium met collega-muzikanten. Je oefent voor het project, je werkt samen aan een mooie productie en je ziet elkaar regelmatig tijdens soundchecks en uitvoeringen. En het is eigenlijk altijd gezellig. Zo gezellig dat je afspreekt een keer gewoon af te spreken in de oefenruimte. Geen project, geen moeilijke dingen instuderen, niets werk, gewoon voor de leuk, gewoon lekker met elkaar muziek maken. Bij voorkeur je lievelingsliederen.

In de basis omschrijven we hiermee de proloog van wat later Eastville zou worden, waarin zangeres Suzanne van der Velde, hammond-organist Andre Bijleveld, gitarist Arend Jansen, pianiste Denise Brand, bassist Mark Dekkers en drummer Wilkin de Vlieger samen de liefde voor muziek vieren.

Suzanne: "De eerste keer dat we samenkwamen hebben we vooral heel veel gekletst en gegeten, maar uiteindelijk natuurlijk ook muziek gemaakt." Arend vult haar aan: "Maar van die eerste paar keren hebben we eigenlijk niets gebruikt. We hebben het wel opgenomen, maar het was gewoon te woest, hard en veel. Ik vond echter al wel aan het begin aan dat het niet bij hobby moest blijven. Als je er al in slaagt om zes ervaren muzikanten – elk met hun eigen volle agenda - bij elkaar te krijgen, dan moet je er ook wat mee doen. Ik had wel in m’n hoofd hoe dat moest gaan klinken en waar we uit moesten komen."

Het resultaat is het album 'All The Way Home' met daarop covers van Larry Norman, Bethany Dillon, Amy Grant, Julie Miller, Amanda Marshall, Sixpence None The Richer, Over The Rhine en nog een aantal meer.

"Maar als het aan mij ligt komt er later nog een tweede Eastville-plaat waar ook éigen nummers op komen", droomt Arend hardop. "Maar op deze eerste is dan alvast duidelijk hoe het klinken mag."

Het gesprek in Backstage kun je hier terugluisteren. De CD 'All The Way Home' kun je bestellen op Gospel.nl.

« Terug

Deel via