Nu op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Mens & Missie - Maurits Reijnoudt

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Lauren Daigle Still Rolling Stones
Luister

Filiae: God houdt van mij met mijn hart van hart

Filiae_CD_hart_van_hart coverdonderdag 03 november 2016 11:55

Het wordt een inhoudelijke en gezellige donderdagochtend in Bij Jorieke, want de zussen van Filiae komen op bezoek. Hun nieuwe album 'Hart Van Hart' is uit. Tegelijkertijd schreef zus Cocky het nieuwe boek 'Blij dat je bestaat'. Een gesprek over zussenliefde, jezelf accepteren zoals je bent, dat ergeren mag én over het loslaten van oude, geliefde handen.

Het boek 'Blij dat je bestaat' van Cocky Drost kun je bestellen via de webshop Kameel.nl. De CD 'Hart Van Hart' van Filiae kun je bestellen via Gospel.nl.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Kwetsbaarheid

Het album 'Hart Van Hart' gaat over kwetsbaarheid, over eenzaamheid. Christine: "Een hart is niet gemaakt van steen, diamant of goud, maar van hart. Iedereen kent wel het gevoel van eenzaamheid, dat maakt je kwetsbaar. Je hebt mensen om je heen nodig om te bloeien." Zus Cocky is in haar boekje daar verder op gegaan. "Dat herken ik, dat je denkt dat je niet goed goenoeg bent. In Psalm 103 staat dat we Zijn maaksel zijn. God heeft ons een kwetsbaar hart gegeven met liefde, verdriet en gulheid. Iedereen heeft een uniek hart, dat maakt je tot wie je bent."

Rineke: "Vorig jaar heb ik een solo-album gemaakt. Ik merkte heel erg hoe kwetsbaar dat kan zijn. Je staat op het podium en deelt wat je raakt."

Ergeren

Bij het maken van 'Hart van Hart' zijn er tussen de zussen ook wel eens minder harmonieuze momenten geweest. Christine: "Als ik een stuk van mijn partij niet helemaal ken, gaat Rineke het hele nummer voorzingen, terwijl ik denk dat alleen dat ene stukje nodig is. We zijn daar erg in gegroeid." Is ergeren wel christelijk? Cocky: "Ik ontdekte dat de strijd niet zo zeer zit in de ergernis zelf, maar in de strijd tegen het ergeren. Maar je kunt niet van jouw ergenis het probleem van de ander maken."

De CD is echt van de zussen allemaal. Cocky: "Deze CD is begonnen met het thema. Van daaruit zijn we elkaar talenten gaan benutten. Thema is dat je pas tot bloei komt in de relatie tot anderen."

Het boek van Cocky Drost en de CD van Filiae horen echt bij elkaar. In het boek 'Blij dat je bestaat' ontkracht Cocky zeven leugens. "Het zijn gedachtes die bij mij en bij veel vrouwen door het hoofd schieten. De leugen dat God niet van je houdt is er eentje die bij veel andere leugens ten grondslag ligt."

Ze kwam een boek tegen uit 1940 van een pastor waarin een jonge dame wordt neergezet dat ze 'dienend' moet zijn: dienstbaar, kuis, jezelf niet op de voorgrond plaatsen en gestructureerd. Cocky: "Bij elk ding voelde ik me kleiner worden. Ik denk aan mijn moeder en oma die zo zijn opgegroeid: je moet een meisje zijn van onbesproken gedrag. God houdt juist van mij met mijn hart van hart. Je hoeft niet perfect te zijn, maar je mag juist jezelf zijn."

« Terug

Deel via