Nu op Groot Nieuws Radio

16:00 - 19:00 De Dag Van Vandaag - Marien Korterink

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 Wens - Tim Hendriks

Nu speelt

Darlene Zschech Here I Am Send Me (Live) (Radio)
Luister

Conferentie voor de eenvoudige rechtbrenger

justiceconferencevrijdag 04 november 2016 17:23

Wat kun jij doen tegen onrecht? Dat is de vraag die volgende week centraal staat op The Justice Conference van ontwikkelingsorganisatie Tear. Ze hopen dat mensen met hoop en geloof samenkomen om te zoeken naar recht en gerechtigheid voor deze wereld. "Dat zijn grote woorden, maar het gaat om gewone mensen zoals jou en ik", zegt directeur Marco van der Graaf van Tear vrijdagmiddag.

Tear is op zoek naar eenvoudige rechtbrengers die geënthousiasmeerd willen worden. "Als je elkaar ontmoet, dan zie je dat het echt kan, dat je met elkaar inspiratie kan opdoen. Je krijgt praktische handvaten aangereikt hoe je de volgende stap kan maken", aldus Van der Graaf. Drie jaar geleden organiseerde Tear al het evenement de Goot 500. Het vervolg is The Justice Conference, op vrijdag 11 en zaterdag 12 november in Amersfoort.

Op de conferentie komen veel internationale sprekers, is er ruimte voor ontmoeting, maar wordt ook nagedacht over verschillende onderwerpen. Zo komen onrechtvaardige systemen aan de orde, zoals in het bank- en verzekeringswezen. Wat kunnen we daar mee? Zelf ziet Marco van der Graaf uit naar de lezing van Jeanette Westerkamp, die zal spreken hoe je een vrolijke rechtbrenger kunt worden.

Waarom is het belangrijk om stil te staan bij gerechtigheid? Volgens Van der Graaf vergeten we dit thema soms als christenen. Een spreker op een conferentie zei eens "God is gerechtigheid". En daarom is het belangrijk om Jezus daarin na te volgen. "Dat zijn geen hele grote dingen, dat kunnen ook kleine dingen zijn."

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Lees meer over The Justice Conference

« Terug

Deel via