Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

Reni & Elisa Aanbidden
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Reni & Elisa Aanbidden
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

Reni & Elisa Aanbidden
Luister

Rikko Voorberg gelooft in een wereld zonder onrecht

rikkovoorbergvrijdag 04 november 2016 18:20

Is een wereld zonder onrecht mogelijk? Theoloog Rikko Voorberg vindt dat elke keuze voor gerechtigheid een investering is in de toekomst. "Het is als groene energie honderd jaar terug: het komt eraan, maar je ziet het er nog weinig van." Er is volgens Voorberg nog een lange weg te gaan. "Je gelooft en hoopt dat dit de toekomst is, omdat het andere niet de toekomst kan zijn."

Rikko Voorberg is een van de sprekers op The Justice Conference die vrijdag 11 en zaterdag 12 november wordt gehouden in Amersfoort. Hij vindt gerechtigheid een van de belangrijkste thema's in de theologie. De vluchtelingencrisis is volgens Voorberg een van de grootste onrechtsituaties in Europa. Zo organiseert hij nu een optocht naar Den Haag omdat ze daar beloofd hebben 4000 vluchtelingen op te halen. "Dat doen ze maar niet." Met deze actie hoopt hij de politiek in beweging te kunnen krijgen.

Tegelijkertijd ziet Rikko Voorberg ook lichtpuntjes als het gaat om gerechtigheid. Zelf heeft hij een Syrische vluchteling in huis gehaald, maar hij ziet ook vrienden die onderdak geven aan asielzoekers. Ook de noodhulplocaties die gerund worden door vrijwilligers, ziet hij als een lichtpuntje.

Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Lees hier meer over The Justice Conference

« Terug

Deel via