Nu op Groot Nieuws Radio

12:00 - 14:00 Sandwich - Nando Kok

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Bij Jorieke - Jorieke Eijlers

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

14:00 - 16:00 Backstage - Hans van Vuuren

Nu speelt

Woorden Van Waarde met Marieke Sleurink Zoek Rust Mijn Ziel
Luister

"Balans is terug naar Hem die jou liefheeft"

Mirjam van der Vegtmaandag 12 juni 2017 11:55

Schrijfster en stiltecoach Mirjam van der Vegt publiceerde eind vorig jaar een boek in de reeks 'Adem de dag'. Het gaat over het vinden van balans in je leven. Volgens Mirjam gaat het niet om de zoektocht naar balans of evenwicht. "Afgelopen jaar had ik meer dieptepunten dan hoogtepunten. Het gaat erom dat je terug mag keren naar Degene die jou lief heeft", aldus Mirjam in Bij Jorieke.

Jorieke sprak in november 2016 met Mirjam van der Vegt over gezond ontvangen, maar ook over geven en loslaten om het juiste evenwicht in je leven te vinden. Ook komen onderwerpen voorbij zoals het genieten van je ontdekkingen, ruimte in je leven, rust, niet vergelijken en uitdelen.

Mirjam van der Vegt: "Je kunt zelfs in je zoektocht naar rust het een heel maakbaar proberen te maken. Het is niet zo dat je er bent als je helemaal in balans bent. Ik denk dat je dan op zoek moet naar wat de betekenis is van balans in je leven. Er zijn een paar principes in het boek, maar uiteindelijk kun je je daar niet op vastpinnen. Uiteindelijk gaat het ook om de vraag die Petrus kreeg van Jezus: hou je werkelijk van Mij?"

We moeten zoeken naar verbinding, vindt Mirjam van der Vegt. "Er is geen balans zonder waardigheid en het ruimte geven aan lichaam, ziel en geest. Voor mij is balans dat ik herken en onderscheid wanneer ik weer tot Jezus mag inkeren en wanneer Hij me weer uitzendt."

"Stilte verkopen zonder God, is mogelijk, dat zie je overal om je heen. Mensen zeggen wel eens dat ik dat ook moet doen. Maar voor mij is dat alsof je een brood zonder gist verkoopt. Van stilte zonder God kun je baat hebben, maar in de stilte God ontdekken brengt je het volle Leven."

Het boek 'Balans' van Mirjam van der Vegt kun je eenvoudig bestellen via de christelijke webshop Kameel.nl.

Het gesprek is niet meer beschikbaar om terug te luisteren.

« Terug

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari