Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 09:00 De Nieuwe Morgen (ma-do) - Annemarie Biljard

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

09:00 - 10:00 Blessings - Tim Hendriks

Nu speelt

The Afters Well Done
Luister

Gor Khatchikyan vluchtte vanuit Armenië naar Nederland

GorKhatchikyanwoensdag 20 juni 2018 11:55

Gor Khatchikyan wordt als jonge tiener door zijn ouders samen met zijn broer meegenomen naar Nederland. Het gezin vlucht uit Armenië en zoekt veiligheid en geluk in Nederland. Na jarenlange onzekerheid bepaalt een generaal pardon dat het gezin in Nederland mag blijven. Op deze Wereldvluchtelingendag hoorde je in Bij Jorieke opnieuw het verhaal van Gor, over zijn tijd als asielzoeker.

Hij legde een lange tocht af naar Nederland om het geluk te hervinden. De jaren na aankomst waren voor Gor en zijn gezin jaren van grote onzekerheid. Ze gaan van asielzoekerscentrum naar asielzoekerscentrum en krijgen steeds weer een afwijzing te verwerken. De onduidelijkheid over de toekomst knaagt aan Gor.Hij probeert zijn opleiding af te ronden en een bestaan op te bouwen, maar heeft geen garantie dat hij een verblijfsvergunning krijgt. Een generaal pardon veranderde uiteindelijk de hele situatie.

Gor schreef het boek 'Gelukbrenger' waarin hij beschrijft wat vluchtelingen drijft om hier te komen. Wat maken ze mee en hoe gaan Nederlanders met hen om? Het boek kun je bestellen via de webshop Kameel.nl. Door te bestellen via deze link steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Het hele gesprek met Gor Khatchickyan kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via