Nu op Groot Nieuws Radio

00:00 - 05:25 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 00:00 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

05:25 - 06:00 De Bijbel Door - Cor Weeda & Ieke Andree

Nu speelt

JJ Heller God Is Still Here
Luister

Irma Dee maakt album over de verloren dochter

Irma Deedonderdag 08 december 2016 14:55

Het afgelopen jaar heeft zangeres Irma Dee zich ondergedompeld in de thematiek van Lucas 15, De Verloren Zoon, mede aan de hand van het boek 'Eindelijk Thuis' van Henri Nouwen. Vervolgens ging ze aan de slag met een thema-album over De Verloren Dochter. In januari komt het album uit, als cadeau bij de heruitgave van het boek van Nouwen. In februari volgt er een theatertour.

Donderdag was Irma te gast in Backstage bij Hans van Vuuren. Een eerlijk gesprek waarin ze vertelde hoe ingrijpende familiegebeurtenissen haar lieten beseffen dat ze de kern van het leven was kwijtgeraakt. Ze verloor het plezier in het zingen en zette een punt achter haar ambities als muzikant. "Ik wilde terug naar de kern, ik wilde gewoon naar huis."

Door het lezen van het verhaal van de verloren zoon in het boek van Henri Nouwen besefte ze dat ze ook een 'verloren zoon' was, maar ook een 'oudste zoon' die te vaak in het donker blijft staan. "Ik dacht dat ik in het licht was, maar misschien was ik daar nog wel nooit geweest."

Foto: Ted Walker

« Terug

Deel via