Nu op Groot Nieuws Radio

20:00 - 00:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

Wim Bevelander Geen Vlucht
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

19:00 - 20:00 't Heerlijk Loflied - Hans van Vuuren

Nu speelt

Wim Bevelander Geen Vlucht
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

23:54 - 23:54 Muziekavond - Non-stop

Nu speelt

Wim Bevelander Geen Vlucht
Luister

Het levensverhaal van Evelina Jorritsma

evelina 2dinsdag 06 december 2016 11:55

Het levensverhaal van Evelina Jorritsma is heftig. Ze gebruikte veel drugs, tippelde om aan geld te komen, manipuleerde de mensen om haar heen deed minstens zes afkickpogingen. Bij Tot Heil fes Volks slaagde ze erin om los te komen van haar destructieve patronen. Ze liet Jezus toe in haar leven en ontdekte welke geestelijke krachten aan haar trokken.

Dinsdag was Evelina te gast in Bij Jorieke om haar verhaal te vertellen. Het gesprek kun je hier terugluisteren.

Evelina schreef haar verhaal ook op in het boek 'Geen Grijs'. Het is een boek vol details, maar het had wel twee keer zo dik kunnen zijn, vertelde ze aan Jorieke. "Hier en daar heb ik wel black-outs gehad. Soms kwam ik ergens bij beewustzijn en denk ik: hoe ben ik hier terecht gekomen?"

Ze begon met het gebruiken van drugs op de middelbare school, daar vond ze het interessant om aandacht te krijgen. "Toen ik voor het eerst een joint in mijn hand kreeg, dacht ik: dit is stoer!"

Een veilig en fijn nest, zo typeert Evelina de plek waar ze opgroeide. "Geen gekke toestanden, geen incest of geweld. Ik heb geweldige ouders en lieve zussen. Op de lagere school heb ik wel een moeilijk jaar gehad. Ik rende naar school om niet een berg kinderen op me te krijgen die me zouden stompen en slaan. Dat heeft me wel wat huiveriger gemakat voor relaties."

In haar leven heeft Evelina te maken gehad met geestelijke strijd. "Ik kreeg een wegwijzer-kalender van mijn protestantse buurvrouw. Het stond in mijn slaapkamertje. Ik dacht op een gegeven moment: ik ga het lezen, maar dat kon niet. Mijn keel werd dichtgeknepen. Het was een enorme worsteling om het te lezen. Ik moest heel diep in en uit ademene om toch te kunnen lezen. Daarna werden al die Bijbelteksten meteen weer uit mijn hoofd geveegd."

Bij Tot Heil de Volks deed Evelina een poging om af te kicken van de drugs. "De woorden van God die daar waren, gingen uiteindelijk in me werken. De fantastische begeleiders hebben veel voor me gebeden. Drugs geeft je heel even een kick maar meteen daarna voelt het leven leeg, zinloos en grijs."

« Terug

Deel via