Nu op Groot Nieuws Radio

06:00 - 10:00 Het Weekend - Non-stop

Nu speelt

De Oden Van Salomo met Suzan Paas & Elbert Smelt De Hoogste Eer (Ode 26)
Luister

Zojuist op Groot Nieuws Radio

00:00 - 06:00 De Nacht - Non-stop

Nu speelt

De Oden Van Salomo met Suzan Paas & Elbert Smelt De Hoogste Eer (Ode 26)
Luister

Straks op Groot Nieuws Radio

10:00 - 12:00 Kerkdienst - Non-stop

Nu speelt

De Oden Van Salomo met Suzan Paas & Elbert Smelt De Hoogste Eer (Ode 26)
Luister

Partij 'Jezus Leeft' doet mee aan Kamerverkiezingen

jezusleeftdinsdag 06 december 2016 17:30

De partij 'Jezus Leeft' gaat in maart 2017 meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Dat laat Joop van Ooijen weten aan Groot Nieuws Radio. De afgelopen jaren deed hij al met zijn partij aan Europese verkiezingen en de gemeenteraadsverkiezingen. De partij staat voor bescherming van ongeboren en geboren leven, minder EU en een groene en duurzame samenleving.

Het belangrijkste doel van de partij is om Jezus bekend te maken. Maar wat is de meerwaarde van een vierde christelijke partij in Nederland? Van Ooijen: "Ik lees in hun verkiezingsprogramma's niks over dat je Jezus moet aannemen om eeuwig leven te krijgen. Mensen moeten zich bekeren, dan wordt de maatschappij echt goed."

Volgens Van Ooijen zijn de kiezers het grijze gebied zat. "We moeten duidelijk zijn, we moeten duidelijke standpunten innemen." De partij is daarom niet van plan om te onderhandelen. Van Ooijen: "Ik ga niet om tafel zitten met een partij die voor abortus is."

Floris van der Spek wordt lijsttrekker van de partij Jezus Leeft. Van Ooijen vindt dat jonge mensen het stokje moeten overnemen. "Ik support de boel en sta er honderd procent achter." De partij rekent op 1 zetel bij de verkiezingen op 15 maart 2017.

Het gesprek met Joop van Ooijen kun je hier terugluisteren.

« Terug

Deel via